rosiianu2 180

   1. Pentru că numele noastre s-au intersectat de multe ori în paginile unor reviste literare și ținând cont de faptul că facem parte din aceeași generație de scriitori și gazetari, cred că accepți să ne vorbim la persoana a doua.

I.R. Roșiianu – Mie chiar îmi place să comunic astfel, să am o astfel de abordare.

mIntr-o zi de octombrie a anului  2023, chiar in Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice m-am hotarat sa merg in Franta  la  familia fetei mele cu avionul din Baia Mare de la Aeroportul International spre Aeroportul Beauvais. Acest avion a avut ceva intarziere, el venea tot din Beauvais si se intorcea la Baia Mare.
Toate bune si frumoase pana intr-un anumit moment. Eram obisnuita cu astfel de calatorii ca fiind cele mai sigure si rapide, asa ca am inceput sa asteptam inregistrarea biletelor si a bagajelor de mana si cel de cala fiind impreuna cu fiica mea.

cdLiliana Moldovan : Parcurgând comentariile la articolul intitulat „IMPRESII de la GALA ARTELOR ediția a 4-a MONTREAL 2023”, scris de doamna Ana Maria Surugiu, publicat în 15 septembrie 2023 în revista online „Poezii pentru sufletul meu”, am observat că toate persoanele care au scris comentarii v-au oferit numai cuvinte de laudă și au apreciat organizarea acestui eveniment cultural de anvergură. Vă rog frumos să ne spuneți, ce a dus nou ediția din acest an, față de edițiile anterioare ale Galei?

Când l-am sunat pe Emilian Mihăilescu să stabilesc un interviu pentru campania „Cu gândul la fericire”, nicio nuanţă din glasul său nu mi-a dezvăluit tristeţea marii drame pe care a trăit-o în urmă cu aproape 60 de ani. „Pregătiţi-vă să vă cuceresc”, mi-a spus de la celălat capăt al firului cu o voce căreia nici pomeneală nu i-ai fi dat cei 80 de ani pe care îi împlineşte în decembrie.

Arhitectul Emilian Mihăilescu este unul dintre supravieţuitorii teribilelor temniţe comuniste. La 22 de ani, pe 18 septembrie 1958, dată pe care şi-o aminteşte fără ezitare, a pornit pe drumul puşcăriei, fiind  unul dintre cei 16 condamnaţi din lotul „Rugul aprins” din care făceau parte şi 8 preoţi călugări, printre care părintele Sofian, Benedict Ghiuş, Andrei Făgeţianu, Felix Dubneac, Dumitru Stăniloaie, Arsenie Papacioc şi, şeful lotului, părintele Daniil. Toţi au primit peste 15 ani de puşcărie.

astalaus ioan 1801. -Dle. sculptor cum e să cauți perfecțiunea?
-Fără îndoială că perfecțiunea poate deveni o formulă lipsită de conținut dacă cel ce o caută nu face legământ cu sine. Legătura tainică dintre artist și opera lui precede starea apostatică și cu cât dorința și determinarea e mai profundă, cu atât valoarea și implicit, nivelul de perfecțiune e mai evident. De multe ori perfecțiunea nu trebuie căutată, ea există implicit și explicit. Sculptorul doar îndepărtează surplusul de material, pictorul accentuează nuanțele iar muzicianul ordonează zumzetul haotic al sunetelor. Când toate acestea se ridică peste nivelul așteptărilor, apare aoreola perfecțiunii.