doctor ciumaAcești doctori sunt unele dintre cele mai cunoscute personaje din Europa medievală.
Atunci când ne gândim la Europa Medievală și în special la Moartea Neagră doctorii de ciumă sunt unele dintre imaginile pe care le putem asocia cu acestea. În  mod obișnuit aceștia sunt reprezentați în costume lungi și purtând acele măști neobișnuite cu cioc.
În mod surprinzător, existența acestor costume în timpul Morții Negre se dovedește a fi un mit, istorici explică faptul că costumele purtate de către medici care să includă aceste măști cu cioc au apărut în secolele XVII-XVIII. În mod clar, cei care au acordat îngrijiri medicale celor care au suferit de ciumă nu purtau astfel de costume, notează Live Science.

sarpe sculptura Şarpele este unul dintre cele mai vechi şi răspândite simboluri din mitologiile lumii.

Miturile şi tradiţiile orale care au apărut de-a lungul timpului au încorporat, într-o formă sau alta, şerpi. Acestor animale li se atribuie o mulţime de calităţi şi puteri; cele mai cunoscute făcând trimitere la dualitatea viaţă-moarte sau la renaştere. Dat fiind faptul că este un simbol care se repetă pe întreg globul, oamenii au creat poveşti şi ritualuri complexe în jurul acestuia. History a creat o listă în care prezintă opt poveşti şi ritualuri în care şerpii sunt personajele principale.

Adam şi Eva

    Zâce c-o făcut Dumnezău pă Adam. Şi o zâs cătă înger:

- Du-te, taie o coastă de la Adam că doarme. Şi-i fac femeie.
    S-o dus înjeru' şi i-o tăiet. Când o auzât că vré să-i facă soţie lui Adam în Rai, dracu', tăt pă dinapoi s-o ascuns. Şi i-o furat coasta din mână. Şi o fugit cu ié Injeru' după el. Când o ajuns la uşile cele mari, înferecate, pac, cu uşa! Cum o fo' dracu' cu coada ceie mare, lungă şi păr în vârvu' ei, i-o pticat coada jos. O luat-o înjeru' în mâini şi o mers la Dumnezeu Sfântu':

Tata tătuchii șid'é pă prag șî mânca d'e-amniază, șid'e cu animalele. Cum stăt'é acólé, o vin'it o femeie la el, așă țanțoșă. Era în ceasu' ameazăț. Și el s-o uitat la ié și o văzut că are pt'icioare de oaie. Numa Fata Pădurii o putut hi, că ié are pt'icioare de oaie și-i golă în spate. O vrut să deie după ié cu toporu. Da pă când s-o-ntors el cu toporu, o fo dispărută femeia. Așă să arăta, da zice că nu-i voie să dai după ié sau dacă vezi că se mișcă orice, să nu dai că pot'e să-ți iéié puterile. Numa să îți faci cruce, să nu dai.

Medicul Holly Greenfield, de la Centrul Medical St Luke din Denver, Colorado, crede că aceste leacuri pot funcţiona în anumite situaţii.

Gargară cu apă pentru durerea din gât

Da, gargara, chiar şi cu apă curată, te poate ajuta să ţii la depărtare răceala. Cercetătorii au constatat că persoanele care au făcut gargară de trei ori pe zi în timpul sezonului rece şi al gripei au cu 40% mai puţine şanse de a contracta infecţii la nivelul căilor respiratorii. De asemenea, dacă cineva se îmbolnăveşte, tratamentul poate contribui la reducerea severităţii bolii.