Înălţarea Sfintei Cruci este singura sărbătoare creştină în care se ţine post, credincioşilor fiindu-se interzis de religie să consume alimente de origine animală luni, 14 septembrie.
- Detalii
- Scris de LB
Citește mai departe: Înălţarea Sfintei Cruci. CE NU AI VOIE să faci în această zi
Numită popular “Răpciune”, septembrie este cea mai importantă lună pentru cei care au trudit pământul, acum fiind culese roadele muncii de peste an. În prima zi de toamnă începe Anul Nou bisericesc şi tot acum se fac predicţii despre vreme.
În tradiţia noastră populară, luna septembrie se numeşte Răpciune.
- Detalii
- Scris de Ionela Stănilă
Pe 8 septembrie, Biserica Ortodoxă celebrează primul dintre cele patru praznice închinate Maicii Domnului: Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august). Este și prima mare sărbătoare din anul nou bisericesc, cunoscută în tradiția populară drept o zi în care sunt ascultate rugăciunile femeilor ce vor să aibă copii.
- Detalii
- Scris de Telegrama
Sfânta Maria Mică 2015. În fiecare an, pe 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului sau, cum mai este cunoscută în popor, Sfânta Maria Mică. Tradiţia spune că rugăciunile adresate Sfintei Maria de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.
- Detalii
- Scris de Mihaela Cojocariu
Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul este celebrata in fiecare ani, pe 29 august, prin post.
Conform calendarului bisericesc aceasta este ultima mare sarbatoare din an. Incepand cu 1 septembrie incepe un nou an bisericesc.
Potrivit legendei, Ioan Botezatorul a fost intemnitat de Irod Antipa, fiul regelui Irod cel Mare si tetrarh al unei parti din fostul regat herodian (Galileea si Pereia), deoarece l-a criticat pe acesta pentru ca a luat-o in casatorie pe cumnata Irodiada.
- Detalii
- Scris de ELE