Pe 14 octombrie credinciosii o sarbatoresc pe Sfanta Cuvioasa Parascheva, considerata ocrotitoarea Iasului si a intregii Moldove.

Cimitirul ocupă un loc aparte în cultura popurului român. Este, aşa cum a sintetizat etnograful Simona Munteanu, „loc de plecare, loc de odihnă, loc de întâlnire între generaţii şi epoci“.


Echinocţiul de toamnă. În fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie, este momentul echinocţiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".


Primăria oraşului Seghedin organizează la acest sfârşit de săptămână festivalul vinului, intitulat „Bortér". Manifestarea ajunsă la cea de-a cincea ediţie se va desfăşura la Piaţa Dom, unde se vor aduna cei mai renumiţi producători de vinuri din Ungaria.


Casa de Cultură din oraşul madrilen Tres Cantos, situată în Plaza del Ayuntamiento, nr. 2, va fi sâmbătă, 19 septembrie 2015, la orele 11:00, gazda unui spectacol folcloric intitulat „Descoperă România- Tradiții și obiceiuri" scrie romaniaexpres.com preluată de Romanian Global News.