Revista ecreator se află cu al doilea număr (de mare eleganţă şi consistenţă) în tipografie. De data asta e un număr dedicat prieteniei literare "Baia Mare - Sibiu" în care, pe lîngă scriitorii zonei, apar sibienii. Vizita literară făcută la Sibiu a configurat al doilea număr de revistă. Ca reţetă ecreator nu seamănă, nu copiază şi nu face concurenţă altor demersuri literare locale, le îmbogăţeşte şi aduce nume noi în literatură!

In cadrul „Zilelor Maramuresului” s-a organizat, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare o destul de inedita manifestare literara.
Spun asta pentru ca datorita profesorului Gheorghe Glodeanu, om cu manifestari literar critice numai despre scriitorii raposati – ca acolo nu poate gresi in evaluarea valorii acestora, uitandu-se si la ce au scris altii despre acestia, in identificarea unui anume destin si drum literar al preopinentilor – ea a devenit una despre preamarirea scriitorilor satmareni.
Totusi, datorita abilitatilor lingvistice ale poetilor Radu Ulmeanu si Ioan Nistor s-a salvat cumva situatia, deoarece acestia au vorbit de o anumita cale comuna a scriitorilor din Maramures si Satu Mare, chiar nominalizand scriitori cu radacini intr-un judet sau altul, dar cu manifestari plenare in celalalt.