Lansarea revistei Exilium reprezintă o invitaţie deschisă la explorarea diverselor tipare de gândire şi de atitudine ale românilor, analizând comportamente sociale directe, actuale, din viaţa de zi cu zi, atât cu scopul de a ne amuza, dar mai ales cu scopul de a învăța transmite diasporaprogresista.eu preluată de Romanian Global News.
Din analiza diverselor situații sociale/contextuale prezentate chiar de dumneavoastră, vom propune soluţii, experimente, proiecte sociale, educaționale şi culturale menite să crească resursele de gândire şi de comunicare ale cititorilor, în context social, comunitar, european, mondial.

O ediție completă, în trei volume, a articolelor politice ale lui Mihai Eminescu a fost lansată, luni, în colecția "Opere fundamentale" a Fundației Naționale pentru Știință și Artă. "Astăzi au apărut aceste trei volume, care cuprind, într-o ediție de tip pleiade, toate articolele politice ale lui Eminescu.

Prin grija celor doi inimoşi iniţiatori ai proiectului literar de care vă voi face vorbire, scriitoarea Florica Bud şi poetul albanez Baki Ymeri, care au editat două volume de poezie bilingvă româno-albaneză în care au apărut aproximativ 30 de poeţi maramureşeni, iată că aflu de la surse sigure că acest proiect continuă cu volumul trei.

Blogul “Izvoare codrene” înfiinţat cu adevărat în anul 2010 printr-o întâmplare fericită şi vă explicăm imediat cum: apăruse numărul 4 al revistei culturale din Spaţiul Codrean tipărite “Izvoare codrene” unde şi-au adus contribuţia subsemnatul în calitate de fondator unic, profesorul de istorie Emil Domuţa, profesoara de limba română şi poeta Adela Naghiu, părintele ortodox Mihai Ghiţ, bibliotecara Felicia Dulf şi “naşii” morali, regretatul poet naţional Ion Burnar şi poetul Nicolae Scheianu, care ne-au ajutat la tipărirea primului număr. La numărul 4, apărut la aceeaşi editură la care ţinem, adică “Eurotip” a directorului Pamfil Godja, căruia îi mulţumim, “Izvoare codrene este trimisă şi în “PDF” domnului învăţător care-l roagă pe fiul său un electronist de mare clasă să o posteze ( revista ) ca să o vadă toată lumea.

Tu Nu Citeşti Poezie?
Ediţia a VI-a, Bucureşti, 13-17 mai 2015

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) şi Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP) sunt produse ale unei iniţiative culturale care îşi propune să reintroducă în spaţiul public conceptul de poezie contemporană vizibilă şi interactivă. În 2015, TNCP este la cea de-⁠a şasea ediţie în care poezia, cartea de poezie, poeţii şi revistele de cultură care publică poezie vor fi protagonişti ai unui eveniment inedit în spaţiul românesc post-⁠decembrist, un festival unic ce pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil.