După cum a scris generos presa maramureşeană, un grup de scriitori de la revista şi site-ul „eCreator” au fost, vineri 25 septembrie, în schimb de idei şi de cunoaştere reciprocă la filiala Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj, filială importantă, care are peste 300 de membri. Au fost întâmpinaţi din conducere de către eseista Irina Petraş, preşedintele filialei, poetul Ioan Pavel Azap şi prozatorul Vasile Gogea dar şi de către alţi membri şi colaboratori.

Din Maramureş au participat la USR Cluj şi la Festivalul Naţional „Ion Slavici”Cluj Napoca următorii: Ioan Romeo Roşiianu, Marian Ilea, Vasile Morar, Alexa Gavril Bâle, Marina Glodici, Nicolae Scheianu, Ştefan Aurel Drăgan, Gelu Dragoş.

Ediţia a XIV – a, 02 – 03 octombrie, 2015, Bacău-Tescani

Regulamentul concursului

Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov” organizează cea de-a XIV – a ediţie Festivalului de Creaţie Literară „Avangarda XXII”, manifestare care îşi propune descoperirea şi promovarea creatorilor de poezie, proză scurtă, teatru scurt, critică literară şi eseu în limba română – tineri şi adulţi, începători şi profesionişti -, a celui mai bun debut în volum, a celor mai buni poeţi consacraţi, precum şi a celei mai bune antologii de autor, identificarea şi promovarea celor mai valoroase reviste literare şi de cultură

Gelu Vlasin a reprezentat Romania la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Poezie Voix Vives din Toledo la care au participat 22 de poeti din 10 tari. Proiectul a reusit să combine interesele culturale ale cetățenilor din Toledo și turiștilor din întreaga lume și a creat expectative in domeniile educaționale, culturale și turistice atat ale orașului Toledo cat si ale Spaniei, considerandu-se deja in mediile literare si culturale ca si unul dintre festivalurile de poezie cele mai importante din Spania si din Europa.

In luna septembrie Toledo a fost capitala mediterana a poeziei. Artiști din toate disciplinele si-au dat intalnire pe străzile orasului, prin piețe și muzee: nu numai poeți, ci si artisti plastici, actori, muzicieni - peste 200, printre care poeți de renume din 10 țări.

În organizarea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, a Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, a Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”, a Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, se desfăşoară Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, cu patru secţiuni de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), ajuns anul acesta la ediţia a XLVII-a. Concursul se adresează creatorilor din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creaţie ori au volume de autor.

Concursul urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor,

În colaborare cu:

Primăria din Francavilla Marittima (CS)

La Mongolfiera Editrice Alternativa, Doria (Cs)

La Colpa di Scrivere, Sibari (CS)

 

Condiţii de participare