Gelu Vlasin a reprezentat Romania la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Poezie Voix Vives din Toledo la care au participat 22 de poeti din 10 tari. Proiectul a reusit să combine interesele culturale ale cetățenilor din Toledo și turiștilor din întreaga lume și a creat expectative in domeniile educaționale, culturale și turistice atat ale orașului Toledo cat si ale Spaniei, considerandu-se deja in mediile literare si culturale ca si unul dintre festivalurile de poezie cele mai importante din Spania si din Europa.

In luna septembrie Toledo a fost capitala mediterana a poeziei. Artiști din toate disciplinele si-au dat intalnire pe străzile orasului, prin piețe și muzee: nu numai poeți, ci si artisti plastici, actori, muzicieni - peste 200, printre care poeți de renume din 10 țări.

În organizarea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, a Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, a Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”, a Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, se desfăşoară Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, cu patru secţiuni de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), ajuns anul acesta la ediţia a XLVII-a. Concursul se adresează creatorilor din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creaţie ori au volume de autor.

Concursul urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor,

În colaborare cu:

Primăria din Francavilla Marittima (CS)

La Mongolfiera Editrice Alternativa, Doria (Cs)

La Colpa di Scrivere, Sibari (CS)

 

Condiţii de participare

 

Asociaţia pentru Cultură şi Solidaritate Peter Tomaschek din Siret în colaborare Casa de Cultură a municipiului Rădăuţi și Galeriile de Artă din Rădăuți, în parteneriat cu Primăria oraşului Siret, Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național George Enescu din București, Centrul Cultural Mihai Teliman din Siret şi Teatrul BRUSC, cu sprijinul Ligii Tineretului Român Junimea din Cernăuţi şi Societăţii pentru Cultură Românească Mihai Eminescu din Cernăuţi, anunță lansarea proiectului "Folkever – festival de atitudine culturală, ediţia a VII-a" în perioada 18-20 septembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la îmbogăţirea patrimoniului cultural din zona istorică Bucovina.

Sub egida Consiliului Local, a Primăriei Municipiului Craiova și a Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană - 2021, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează, în perioada 2-8 noiembrie 2015, „Săptămâna TRADEM”, în cadrul căreia va avea loc şi ediţia a XXXVII-a a Concursului Naţional de Poezie „TRADEM”. Concursul va avea o secţiune de creație și una de traduceri.

Programul activităţilor din cadrul Săptămânii TRADEM va fi făcut public pe site-ul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” (www.tradem.ro), pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/trademro) şi în presa scrisă.