Sub egida Consiliului Local, a Primăriei Municipiului Craiova și a Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană - 2021, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează, în perioada 2-8 noiembrie 2015, „Săptămâna TRADEM”, în cadrul căreia va avea loc şi ediţia a XXXVII-a a Concursului Naţional de Poezie „TRADEM”. Concursul va avea o secţiune de creație și una de traduceri.

Programul activităţilor din cadrul Săptămânii TRADEM va fi făcut public pe site-ul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” (www.tradem.ro), pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/trademro) şi în presa scrisă.

Marți, 21 iulie 2015, orele 20.00, Centrul Cultural Italo- Român în colaborare cu Pavilionul României din cadrul EXPO 2015 Milano, vă invită la lansarea Anuarului "Andiamo in Romania!/Mergem în România" ediție în italiană și română, editura Rediviva, Milano 2015. Proiectul editorial este sprijinit de Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Volumul va fi distribuit gratuit publicului prezent la lansare transmite Violeta Popescu pentru Romanian Global News.
"Andiamo in ROMANIA!/Mergem în ROMANIA!" este noua ediție a Anuarului Centrului Cultural Italo-Român, apărută recent la editura Rediviva din Milano și dedicată participării României la Expoziția Mondială din capitala lombardă, care reunește 150 de țări.

“Pay with blood” este o campanie pentru încurajarea donării de sânge în România

București, 15 iulie 2015 - UNTOLD Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează “Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge.
În perioada 14 - 24 iulie donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com și completează formularul de donator.

Cartea vă propune spre lectură o sumă de eseuri inedite, inspirate de la chestiuni cvasi-cotidiene sau rezultate din căutări la care ne ducem mai rar cu gândul. În plus, atât pentru condimentarea experienţei de lectură, cât mai ales pentru democratizarea conceptului de antropologie (în jurul căruia gravitează prozele din cuprins), seria de eseuri – fuzionând idei de psihologie, sociologie ori de filosofie – este punctată (iniţial, median şi final) cu câte o proză ficţională din seria interpretărilor speculativ-antropologice de mituri şi legende populare (aici fiind vizate baladele "Monastirea Argeşului" şi "Mioriţa"), serie de autor începută odată cu cartea "Întoarcerea fratelui risipitor" (Editura Europress, Bucureşti, 2014).

Cu bucurie vă semnalăm faptul că în revista culturală albaneză „ZEMRA SHQIPTARE” au apărut cu grupaje de poeme poeţii maramureşeni Ioan Dragoş, Ioan Romeo Roşiianu şi Ştefan Jurcă, voci lirice puternice ale Nordului literar actual.
Acest fapt se datorează prietenului de acum al Maramureşului, Baki Ymeri, absolvent al Facultăţii de Filozofie la Universitatea din Priştina, specialitatea Limba şi literatura albaneză, scriitor, eseist, editor, autor a trei numere a Antologiei bilingve „Anotimpul Iubirii” în colaborare cu Cenaclul Scriitorilor din Maramureş, preşedinte Florica Bud.
Felicitări pentru efortul de a face cunoscută poezia românească şi pe ţinuturile de legendă ale Albaniei.