În organizarea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, a Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, a Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”, a Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, se desfăşoară Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, cu patru secţiuni de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), ajuns anul acesta la ediţia a XLVII-a. Concursul se adresează creatorilor din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creaţie ori au volume de autor.

Concursul urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor,

În colaborare cu:

Primăria din Francavilla Marittima (CS)

La Mongolfiera Editrice Alternativa, Doria (Cs)

La Colpa di Scrivere, Sibari (CS)

 

Condiţii de participare

 

Asociaţia pentru Cultură şi Solidaritate Peter Tomaschek din Siret în colaborare Casa de Cultură a municipiului Rădăuţi și Galeriile de Artă din Rădăuți, în parteneriat cu Primăria oraşului Siret, Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național George Enescu din București, Centrul Cultural Mihai Teliman din Siret şi Teatrul BRUSC, cu sprijinul Ligii Tineretului Român Junimea din Cernăuţi şi Societăţii pentru Cultură Românească Mihai Eminescu din Cernăuţi, anunță lansarea proiectului "Folkever – festival de atitudine culturală, ediţia a VII-a" în perioada 18-20 septembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la îmbogăţirea patrimoniului cultural din zona istorică Bucovina.

Cele mai valoroase cărţi publicate în anul 2014 sunt premiate la Bucureşti de către juriul Uniunii Scriitorilor din România. Printre autorii nominalizaţi la poezie: Ioan Moldovan (Oradea); la teatru: Marian Ilea (Baia Sprie) pentru „Societatea de socializare din Medio-Monte” – Editura Tracus Arte, şi Matei Vişniec, pentru cartea „Omul din care a fost extras răul” (Editura Cartea Românească); la categoria „Literatură în limbi ale minorităţilor”, printre nominalizaţi se află  poetul ucrainean Iurii Pavliş din Poienile de Sub Munte, cu cartea de poezii pentru copii „Cerez pole, cerez iar işla leseţia na bazar” (titlu în limba română: „Peste cîmp şi văgăuni, vine vulpea spre bazar”).
 Le ţinem pumnii tuturor!

Sub egida Consiliului Local, a Primăriei Municipiului Craiova și a Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană - 2021, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează, în perioada 2-8 noiembrie 2015, „Săptămâna TRADEM”, în cadrul căreia va avea loc şi ediţia a XXXVII-a a Concursului Naţional de Poezie „TRADEM”. Concursul va avea o secţiune de creație și una de traduceri.

Programul activităţilor din cadrul Săptămânii TRADEM va fi făcut public pe site-ul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” (www.tradem.ro), pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/trademro) şi în presa scrisă.