Biblioteca Municipala din Ilioupoli, in scopul unei mai bune deserviri a locuitorilor, dar si pentru a incuraja lecturarea, a pus in functiune Biblioteca Mobila de Imprumut, care constant se imbogateste cu noi titluri.

România va fi prezentă pentru prima oară la Târgul Internaţional de Carte de la Cracovia, cu un stand național organizat de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții (CENNAC) și ICR Varșovia.

Campania de promovare a valorilor româneşti din străinătate „Noi susţinem Excelența!", lansată în luna ianuarie 2015 de către publicația în limba română Occidentul Românesc, se apropie de final.

Conferinţa internaţională „Tradiţie şi inovaţie. Unitate şi diversitate în context european”, Ediţia a II-a vine ca o continuare firească a primei ediţii demarate anul trecut în aceeaşi perioadă, la sfârşitul lunii octombrie 2014.

Concepută încă de la prima ediţie ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelenţa în arhitectură, Bienala de Arhitectură Transilvania 2015 îsi propune să evidenţieze valenţe definitorii pentru arhitectura de calitate, să dezbată si să anime dialogul în jurul obiectului de arhitectură şi al impactului acestuia în oraş şi comunitate.