Asociaţia pentru Cultură şi Solidaritate Peter Tomaschek din Siret în colaborare Casa de Cultură a municipiului Rădăuţi și Galeriile de Artă din Rădăuți, în parteneriat cu Primăria oraşului Siret, Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național George Enescu din București, Centrul Cultural Mihai Teliman din Siret şi Teatrul BRUSC, cu sprijinul Ligii Tineretului Român Junimea din Cernăuţi şi Societăţii pentru Cultură Românească Mihai Eminescu din Cernăuţi, anunță lansarea proiectului "Folkever – festival de atitudine culturală, ediţia a VII-a" în perioada 18-20 septembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la îmbogăţirea patrimoniului cultural din zona istorică Bucovina.

Cele mai valoroase cărţi publicate în anul 2014 sunt premiate la Bucureşti de către juriul Uniunii Scriitorilor din România. Printre autorii nominalizaţi la poezie: Ioan Moldovan (Oradea); la teatru: Marian Ilea (Baia Sprie) pentru „Societatea de socializare din Medio-Monte” – Editura Tracus Arte, şi Matei Vişniec, pentru cartea „Omul din care a fost extras răul” (Editura Cartea Românească); la categoria „Literatură în limbi ale minorităţilor”, printre nominalizaţi se află  poetul ucrainean Iurii Pavliş din Poienile de Sub Munte, cu cartea de poezii pentru copii „Cerez pole, cerez iar işla leseţia na bazar” (titlu în limba română: „Peste cîmp şi văgăuni, vine vulpea spre bazar”).
 Le ţinem pumnii tuturor!

Sub egida Consiliului Local, a Primăriei Municipiului Craiova și a Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană - 2021, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează, în perioada 2-8 noiembrie 2015, „Săptămâna TRADEM”, în cadrul căreia va avea loc şi ediţia a XXXVII-a a Concursului Naţional de Poezie „TRADEM”. Concursul va avea o secţiune de creație și una de traduceri.

Programul activităţilor din cadrul Săptămânii TRADEM va fi făcut public pe site-ul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” (www.tradem.ro), pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/trademro) şi în presa scrisă.

Marți, 21 iulie 2015, orele 20.00, Centrul Cultural Italo- Român în colaborare cu Pavilionul României din cadrul EXPO 2015 Milano, vă invită la lansarea Anuarului "Andiamo in Romania!/Mergem în România" ediție în italiană și română, editura Rediviva, Milano 2015. Proiectul editorial este sprijinit de Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Volumul va fi distribuit gratuit publicului prezent la lansare transmite Violeta Popescu pentru Romanian Global News.
"Andiamo in ROMANIA!/Mergem în ROMANIA!" este noua ediție a Anuarului Centrului Cultural Italo-Român, apărută recent la editura Rediviva din Milano și dedicată participării României la Expoziția Mondială din capitala lombardă, care reunește 150 de țări.

“Pay with blood” este o campanie pentru încurajarea donării de sânge în România

București, 15 iulie 2015 - UNTOLD Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează “Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge.
În perioada 14 - 24 iulie donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com și completează formularul de donator.