predaAlexandru Preda, fiul cel mic al marelui scriitor Marin Preda, a vorbit despre condițiile misterioase în care a murit tatăl său, fiind invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.
„Oficial, am văzut dosarul de la Procuratură. Sunt foarte mult lucruri acolo care nu se leagă și aici Mariana Sipoș a făcut o anchetă mai largă. Sunt foarte multe lucruri care nu se pupă. Sunt declarații care se bat cap în cap, greșeli de urmărire penală, pe care le consider voite”, a declarat Alexandru Preda, în cadrul unui interviu la podcastul Altceva.
„Am povestit unui amic de-al meu care este procuror și mi-a zis Dom’le, nu așa se face. Erau niște pași care trebuiau făcuți în investigația de atunci, care nu au fost făcuți din motive… și aici începe teoria conspirației, de ce există urme pe tâmpla lui dreaptă? De ce a fost mișcat din pat până să vină Procuratura? De ce era cearșaful cu pete roșii? Sunt foarte multe dileme, pe care istoria le va elucida”, a adăugat fiul scriitorului.

Memoriile Printului Harry „Rezervă”, volumul de memorii al Prințului Harry, Duce de Sussex, va fi publicat internațional pe data de 10 ianuarie 2023, în aceeași zi fiind lansat și în România. Ediția audio integrală va fi disponibilă din 30 ianuarie.
Volumul de memorii al Prințului Harry, Duce de Sussex, „Rezervă”, va fi publicat internațional pe data de 10 ianuarie 2023 și va apărea în România, în colecția Orion, atât în format clasic, cât și în format digital pe data de 10 ianuarie 2023. Ediția audio integrală a cărții va fi disponibilă pe data de 30 ianuarie 2023.
Cartea va fi publicată în 16 limbi.

papirus anticUn papirus antic rar, probabil parte dintr-o scrisoare, a fost returnat Israelului după 6 decenii petrecute în clime mult mai reci.
Pierdut de aproape trei milenii în total, acest papirus antic rar și-a găsit cumva drumul spre Montana, înainte ca o privire întâmplătoare asupra unei fotografii să ducă la descoperirea și recuperarea lui.
Există doar trei papirusuri cunoscute din această perioadă în colecția de Manuscrise de la Marea Moartă a Autorității Israeliene pentru Antichități (IAA).
„Documentele din perioada Primului Templu scrise pe materiale organice, cum ar fi acest papirus, abia au supraviețuit”, a explicat Joe Uziel, directorul IAA Judean Desert Scrolls Unit, pentru IFL Science.

ECATERINA ROLEAUn eveniment Literar de excepție care a avut loc la Hotelul Internațional Sinaia în 3 Iulie 2022, prin Lansarea celor 3 Cărți ale Distinsei Scriitoare MihaelaC. D.
„Prin ochii mei ” , „ La casa de Nebuni ” și „Dialog peste Ocean ” Cartea este o punte de poeme pentru suflet, scrisă de doua perle ale literaturii Române, Mihaela CD și Trandafir Sîmpetru. Editate de Editura Globart Universum.
( Canada) și Trandafir Simpetru( România), apărute la Editura Globart Universum, Montreal, Canada, publicate de Domnul Senior Johnny Ciatlos-Deak, soțul Doamnei scriitoare Mihaela  C.D.
Este o familie minunată, două bijuterii literare Române care își desfășoară activitatea literară în Canada dar au venit cu o dorință fierbinte de a-și publica cărțile în Romania, țara în care s-au născut și s-au format ca oameni de valoare plini de lumină și cuvânt.

AURELIA RINJEAO sărbătoare care îți scrie pe suflet povestea unor oameni minunați, pe care nu ai cum să nu-i iubești!
O bucurie a fost întâlnirea de azi, de la Sinaia, prilejuită de Lansarea celor 3 cărți: PRIN OCHII MEI, LA CASA DE NEBUNI, ale scriitoarei MIHAELA C.D. și DIALOG PESTE OCEAN, autori MIHAELA C.D. (CANADA) și TRANDAFIR SÎMPETRU (ROMÂNIA), apărute la Ed. Globart Universum, Montreal, Canada.
Veniți din Canada, Doamna Mihaela CD și Domnul Johnny Ciatloş Deak, o familie minunată, de o mare sensibilitate și rafinament literar, ne-au oferit bucuria acestui eveniment de excepție, aici la noi, în România! Oameni frumoși, plini de lumină, dovadă că distanțele nu stau în fața iubirii de neam, de semeni, de Cuvânt.
Au fost momente unice, poezie, muzică și multă dăruire. Mulțumim pentru darurile oferite: cărți, reviste, diplome, dar cel mai frumos dar a fost prezența dumnealor aici, pe meleagurile românești!
Un frumos ÎMPREUNĂ, care va dăinui în sufletele noastre, dovadă că Dumnezeu ne iubește și am avut această șansă a unei întâlniri unice! MIHAELA CD: Redactor la Universum VIP Studios, artiste la ART Design by Mihaela CD, Redactor la Editura Globart Universum, fondator la Poezii pentru sufletul meu, Creative Writer la The Writers’ Union of Canada.