În luna octombrie, vă invităm în Zona Imaginarium! The Zone of SoundFiction! Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană și Cătălin Creţu sunt artiștii care aduc conceptul de concert-instalație pe scenele filarmonicilor din țară. Concertele vor avea loc în perioada 14 – 22 octombrie, în Iași, Craiova, Oradea, Pitești și București.
Zona Imaginarium provoacă urechea să vadă și ochii să asculte. Remixează simțurile prin conceptul de concert-instalație. Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu sunt cei care urcă pe scenă să picteze sunetele.

Scriitorul și istoricul de artă Grigore Arbore (România) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde, în calitate de poet, va lansa antologia „Apa de zăpadă” (Editura Școala Ardeleană, 2017).
Grigore Arbore (pseudonimul literar al lui Grigore Popescu) s-a născut la 11 iunie 1943 în comuna Pietroșița, Dâmbovița. A parcurs studiile universitare la Cluj și București, finalizate cu specializarea în istoria lumii antice și arheologie. A refăcut parcursul universitar obținând licența în istoria artei și doctoratul în teoria și istoria criticii de artă la Scuola Normale Superiore di Pisa (1975).

Săptămâna trecută a apărut în variantă electronică numărul 8 al revistei Constelații Diamantine din Craiova. Așa cum ne-am obișnuit revista găzduiește în paginile sale o literatură contemporană de înaltă calitate din toate zonele țării. Din această revistă nu lipsesc nici scriitorii maramureșeni cu care ne-am obișnuit aproape în fiecare număr al acestei reviste.
    În numărul acesta eseistul și poetul George Petrovai publică un interesant articol intitulat, Religia sau nevoia stringentă a omului de Transcendent (paginile 15-17);

În perioada 15 – 17 septembrie se va desfăşura în comuna maramureşeană Călineşti prima ediţie a Taberei (Inter)naţionale de Literatură „eCreator”.
Lansările, atelierele de lucru şi semninariile vor avea loc în Pensiunea Cosău, rezervată special pentru un asemenea eveniment, datorită implicării – „pe persoană fizică”, vorba unui recent scriitor politician – primarului Mihai Memeş.
La acestea vor participa următorii scriitori Gabriel Cojocaru, Vasile Muste, Marian Ilea, Florin Dochia, Marius Dumitrescu, Viorica Toaca Osipova - Republica MOLDOVA, Felicia Feldiorean - GERMANIA, Nicolae Silade, Carmen Ciornea, Nemes-Pop Ileana,

Scriitoarea Irina Petraş (România) este invitată de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Va avea un dialog cu cititorii și va lansa „Transilvania din cuvinte”, o antologie dedicată Centenarului Marii Uniri.
Irina Petraş (27 noiembrie 1947, Chirpăr/Sibiu) este critic şi istoric literar, eseistă şi traducătoare. A absolvit Liceul teoretic din Agnita şi Facultatea de Filologie din Cluj (1970). Doctor în litere (1980), cu o teză despre „Proza lui Camil Petrescu”, a publicat peste 35 de volume de critică, istorie şi teorie literară şi peste 30 de traduceri (din engleză şi franceză).