Scriitorul și filosoful român Mihai Șora este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania.
Sâmbătă, 7 octombrie 2017, începând cu ora 19.00, vă așteptăm la o Întâlnire cu invitatul nostru. Evenimentul va fi urmat de vizionarea filmului „Mihai Șora în rolul lui Mihai Șora”, realizat și prezentat de Luiza Şora.
Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 3-8 octombrie 2017 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Scriitorul Radu Țuculescu (România) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde va lansa recentul său volum „Măcelăria Kennedy” (Polirom, 2017).
Radu Ţuculescu (n. 1 ianuarie 1949, Tîrgu Mureş) este romancier, dramaturg şi traducător din limba germană. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca – secţia vioară. A publicat romane – „Ora păianjenului” (1984), „Degetele lui Marsias” (1985), „Umbra penei de gîscă” (1991), „Povestirile mameibătrîne” (2006), „Stalin, cu sapa-nainte” (2009), „Femeile insomniacului” (2012), „Mierla neagră” (2015) – şi volume de teatru – „Ce dracu’ se întîmplă cu trenul ăsta?” (2004), „Bravul nostru Micşa!” (2010).

În luna octombrie, vă invităm în Zona Imaginarium! The Zone of SoundFiction! Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană și Cătălin Creţu sunt artiștii care aduc conceptul de concert-instalație pe scenele filarmonicilor din țară. Concertele vor avea loc în perioada 14 – 22 octombrie, în Iași, Craiova, Oradea, Pitești și București.
Zona Imaginarium provoacă urechea să vadă și ochii să asculte. Remixează simțurile prin conceptul de concert-instalație. Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu sunt cei care urcă pe scenă să picteze sunetele.

Scriitorul și istoricul de artă Grigore Arbore (România) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde, în calitate de poet, va lansa antologia „Apa de zăpadă” (Editura Școala Ardeleană, 2017).
Grigore Arbore (pseudonimul literar al lui Grigore Popescu) s-a născut la 11 iunie 1943 în comuna Pietroșița, Dâmbovița. A parcurs studiile universitare la Cluj și București, finalizate cu specializarea în istoria lumii antice și arheologie. A refăcut parcursul universitar obținând licența în istoria artei și doctoratul în teoria și istoria criticii de artă la Scuola Normale Superiore di Pisa (1975).

Săptămâna trecută a apărut în variantă electronică numărul 8 al revistei Constelații Diamantine din Craiova. Așa cum ne-am obișnuit revista găzduiește în paginile sale o literatură contemporană de înaltă calitate din toate zonele țării. Din această revistă nu lipsesc nici scriitorii maramureșeni cu care ne-am obișnuit aproape în fiecare număr al acestei reviste.
    În numărul acesta eseistul și poetul George Petrovai publică un interesant articol intitulat, Religia sau nevoia stringentă a omului de Transcendent (paginile 15-17);