Tineri români din toată lumea se pot înscrie la cea de-a XI-a ediţie a Festivalul Internaţional de poezie şi epigramă „Romeo și Julieta la Mizil" până pe data de 10 decembrie 2017. Poeziile şi epigramele înscrise în concurs nu trebuie să fi fost publicate sau postate până la anunţarea clasamentului.
      Înscrierea se face pe www.romeojulietalamizil.ro.  Premierea va avea loc în 27 ianuarie 2018, la Mizil, Prahova, iar antologia cu textele selectate de juriu va fi editată după decernarea premiilor.

Cea de a cincea ediţie a Festivalului Toamna Culturală Bolintineană (TCB) a debutat, in 14 octombrie, de la ora 14.00 la Conacul Djuvara din satul Floreşti, comuna Floreşti Stoeneşti, judeţul Giurgiu. Pitoreasca locaţie se află pe malul drept al Sabarului, peste drum de biserica ctitorită la anul 1715 de familia boierilor Florescu.
În acest an, organizatorii TCB şi-au propus să ofere o alternativă la atât de aglomeratul Bucureşti, printr-o serie de evenimente de calitate, la care sunt invitate personalităţi remarcabile ale culturii româneşti contemporane.

La ceremonia de premiere a celei de-a doua ediții  de anul acesta a Concursului Internațional  Corona, organizată  de către  poeta  Mihaela Talabà la Cassano al Ionio, localitate situată  în  regiunea Calabria (Italia) s-au numărat  printre câștigători  și  două  poete din Craiova: Angi Melania Cristea și Diana Olteanu. La festivitatea de premiere, desfășurată  pe data de 16 septembrie au participat poeți  italieni dar și  poeți  români  declarați  câștigători  la sectiunea Poezie în  Limba română .

Actrița și scriitoarea Oana Pellea este invitată de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde va purta un dialog cu cititorii moderat de Anca Măniuțiu. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.
Oana Pellea s-a născut pe 29 ianuarie 1962 la București. În 1984 a absolvit Academia de Teatru și Film, clasa profesoarei Sanda Manu. În perioada 1984-1987 a fost actriță la Teatrul din Piatra Neamț. Între 1987 și 1999, când a devenit liber-profesionistă, a jucat la Teatrul Bulandra din București.

        Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, alături de Universitatea de Stat din Moldova - Facultatea de Istorie și Filozofie, Universitatea din Oradea - Facultatea de Istorie, Relații Internaționale și Științe ale Comunicării, Universitatea din Padova - Departamentul de Studii Lingvistice și Literare, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Chișinău - Oradea și Centrul de Studii Transilvănene vor organiza în perioada 28-30 septembrie 2017 Conferința Internațională „Latinitate, Romanitate și Românitate”.