ai9Avram Iancu, bibliotecarul şi sportivul de anduranţă din Petroşani, a lansat, și la București, la sfârșitul săptămânii trecute, cartea „PROVOCAREA RINULUI”.
El a ales să își lanseze oficial volumul, ÎN PREMIERĂ ȘI ÎN EXCLUSIVITATE, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane București, în primul rând din respect față de colegii săi, bibliotecarii BMB. Evenimentul de lansare a cărții a fost moderat chiar de către directorul BMB, Ramona Ioana Mezei.
Alături de doi dintre membrii echipei sale, Nino (Sandrino Mătase), bucureşteanul de doar 23 de ani - suportul terestru al echipei de la traversarea Rinului și Radu Ileană, din Alba Iulia, instructor de înot - care a fost însoţitorul de înot şi observatorul echipei, în sală au fost și alți înotători în ape deschise, prieteni și chiar fani ai lui Avram Iancu.

galaAsa cum știți, in fiecare an in preajma ZILEI LIMBII  ROMANE ( 31 AU 2024) are loc evenimentul  si concursul GALA ARTELOR.
Gala Artelor reprezinta in fapt  aniversarea  revistei TIPARITE  Poezii pentru sufletul meu, revista  care se încăpățânează sa existe deși nu este subvenționată.
In cadrul  acestui eveniment aniversar  organizam in  fiecare an in al 4-lea numar de revista(4-8-16-20-24 etc)  un concurs  care se desfasoara in revista tiparita , in acest an in numarul 16/2024.  
Concursul se desfășoară pe 2 secțiuni:  creații literare și arta în imagini. Inscrieri pana la 14 febr 2024

2Imaginile de la evenimentul ''Secretul Reușitei ''organizat de editura Globart Universum la  Domeniul Roman din Berthierville (Montreal)  de sâmbăta 9 decembrie 2023, în cadrul căruia a fost  lansată cartea de aforisme GREU DE ATINS/HARD TO REACH, vorbesc de la sine.
Cartea de aforisme GREU DE ATINS/HARD TO REACH este una dintre cele 17 cărți publicate până în prezent de autoarea Mihaela CD și a treia din categoria aforisme ( reflecții și enunțuri motivaționale) după ''Uneori elefanții zboară/Sometimes elephants are flying'' și ''Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)'', toate trei fiind bilingve (engleză română).

ziua ROMANIEI 4 dec 2023 11 Decembrie, Ziua Națională a României,a fost sărbătorită de comunitatea românească de la Montreal prin diverse manifestari cultural artistice, spectacole, slujbe religioase ṣi întâlniri comemorative. La fel ca anul trecut Consulatul General al României la Montreal a oferit o recepție, pentru a marca celebrarea a 105 ani de la formarea statului român modern.
Am rǎspuns cu drag invitației fǎcute de Excelenta sa, doamna consul Cristina Marinescu, gerant interimar la Consulatul General al României la Montreal și doamna Maria Cristina Ioniță, reprezentantul României în Consiliul Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) care au oferit o recepție cu ocazia Zilei Nationale a României, în data de 4 decembrie 2023 la Salonul Delegaților din sediul ICAO .

evc„De treci codrii de aramă,de departe vezi albind
Ș-auzi mândra glăsuire a pădurii de argint”

Falnicii brazi argintii aflați la intrarea principală a Colegiului Brebeuf din Montreal purtau cu mândrie mantia albă de nea, precum un veșmânt regal într-o zi de mare sărbătoare. Sclipiri argintii în razele soarelui, aidoma prafului de stele, presărat peste veșmântul royal,  te purtau cu ușurință în  lumea fermecată a poeziei eminesciene. Împovărați de zăpadă imaculată, cu crengile aplecate în rafalele nemiloase a vântului glacial, se unduiam grațios imitând parcă niște majordomi uriași care primeau oaspeții la curtea împărătească șoptind cristalin ''Bine ați venit la evenimentul cultural-artistic DOR de EMINESCU prilejuit cu ocazia Zilei Culturii Naționale''.
 În clădirea acestui renumit colegiu își desfășoară activitatea Școala Junimea Română din Montreal directoare și fondatoare a școlii fiind doamna Otilia Tunaru.