gl1Noutăți de la editura Globart Universum!

A fost publicată:  GLOBART Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni

Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni  cu titlul GLOBART, după lungi așteptări și o mulțime de peripeții de ordin tehnic,  a văzut lumina tiparului la Montreal  în luna noiembrie 2022!
O lucrare pe cât de pretențioasă  pe atât de frumoasă, ce conține creațiile a  17 artiști contemporani  cu lucrări de artă dintre cele mai diversificate: pictură pe pânză, icoane pictate pe sticlă, grafică, mozaic, fotografie artistică,  artă manuală, icoane decorate cu mărgele, pictură digitală și  grafică digitală.
Mirosul de cerneală proaspătă, finețea  hârtiei de înaltă calitate care iți alintă degetele în momentul atingerii precum și culorile vivace și pătrunzătoare te invită să deschizi acestă carte-album  și să o absorbi  filă cu filă umplându-ți  simțirea cu harul frumosului ce le-a fost  dăruit artiștilor participanți.

prin rouaDupă  succesul pe care l-a avut anul trecut cartea de proză ''Prin ochii mei '', fiind prima sa carte de acest gen, scriitoarea Mihaela CD ne surprinde plăcut cu o nouă carte ce urmeazǎ același tipar, cu titlul:''PRIN ROUA GÂNDURILOR'' ,carte care adună între coperțile sale
numeroase articole, impresii, eseuri, cronici și recenzii literare, prin care dorește să ne facă să descoperim bucu-riile vieții precum spune însăși autoarea chiar la începutul cărții ''vă invit să descoperiți bucuriile vieții prin roua gândurilor''   
Fiecare persoanǎ are gânduri  dar acestea sunt diferite pentru că sunt trecute prin propriile filtre, propriile scări de valori și  judecați.

TezaTeza de licență scrisă de Titu Maiorescu și teza de doctorat a Zoiei Ceaușescu, cu semnătura și dedicația fiicei lui Nicolae Ceaușescu, sunt scoase la licitație joi, 2 februarie, alături de o impresionantă colecție de cărți rare, ediții princeps, cu semnătura olografă a unor scriitori celebri, dar și alte documente istorice, manuscrise de colecție, hărți vechi sau fotografii cu autograf ce surprind momente importante din istorie.
Viitorul profesor universitar și rector al Universității de la Iași, liderul de necontestat al Societății Literare „Junimea”, Titu Maiorescu scrie în 1861 teza de licență în drept, în limba franceză, pe care o susține la Universitatea din Paris.

isaac newton opticaO copie personală impecabilă a cărții „Opticks” a lui Issac Newton, care a fost găsită recent după ce a dispărut timp de un secol, va fi scoasă la licitație la Târgul de Cărți Rare din San Francisco, SUA.
Acest tratat iluminator al lui Isaac Newton analizează natura fundamentală a luminii și este considerat una dintre cele trei lucrări majore de optică ale Revoluției Științifice. Exemplarul pierdut de mult timp a fost descoperit de colecționarul de cărți David DiLaura în timp ce își sorta colecția în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit Live Science.
Cartea urmează a fi vândută la Târgul de Cărți Rare din San Francisco, care va avea loc între 3 și 5 februarie, fiind așteptată să atingă prețul uriaș de 460.000 de dolari.

mihai eminescu poetPentru prima dată, scrisoarea lui Mihai Eminescu adresată prietenului său Chibici, aflată în prezent în patrimoniul Muzeului Prima Școală Românească, va fi expusă publicului în original, duminică, la un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale.
Primăria Brașov și Banca de Cultură Apollonia așteaptă publicul la un eveniment special, dedicat zilei lui Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. Pentru prima dată, scrisoarea lui Mihai Eminescu adresată prietenului său Chibici, aflată în prezent în patrimoniul Muzeului Prima Școală Românească, va fi expusă publicului în original.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, din Dobling, Viena, Eminescu i-a scris prietenului său în perioada în care era internat într-un spital privat „de alienați“, cum el însuși povestește, pentru care cheltuielile erau suportate probabil chiar de Titu Maiorescu.