JCDÎntre știință și spiritualitate
cu prof dr Constantin Dulcan și d-na Titiana Popa terapeut Body Code

Cu deosebită onoare și bucurie UNIVERSUM VIP Studios a primit vizita a doi distinși invitați: doamna Titiana Popa terapeut Body Code și creatoarea programului de vindecare Balance & Harmony autoarea cărții ”Medicina Sufletului” și domnul profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan personalitate marcantă a lumii medicale românești și internaționale în domeniul neurologiei și psihiatriei, remarcabil om de știință și cugetător, autor a numeroase cărți medicale dar și al unor cărți de mare impact , cu un succes răsunător.

Magura A4Cu bucurie și entuziasm, ne face deosebită plăcere să vă anunțăm cel mai așteptat eveniment cultural al verii, "Festivalul de Artă Sacră Măgura 2023", care va avea loc în pitorescul sat Măgura (Măgura Branului), în perioada 4-6 August 2023.
"Festivalul de Artă Sacră Măgura 2023" este un eveniment unic, dedicat promovării artei sacre și tradițiilor culturale în inima Transilvaniei. Măgura Branului, un loc încărcat de istorie și spiritualitate, va deveni, timp de trei zile, gazda unui spectacol impresionant de artă, muzică și slavă, ce vor răsuna în cadrul natural deosebit de la poalele Pietrei Craiului și a Bucegilor.
Cu sprijinul Consiliului Județean Brașov - finanțator al proiectului și al Primăriei Moieciu, festivalul se va desfășura în diverse locații din sat, programul festivalului fiind variat și cuprinzător pentru a satisface diverse gusturi și interese culturale.

galaIn fiecare an  în preajma zilei Limbii Române,  în ultima sâmbătă din luna august  editura Globart Universum împreună  cu revista Poezii pentru sufletul meu,  realizează un minunat eveniment dedicat  culturii, literaturii , artelor  și nu în ultimul rând excelentei românești  din mai toate domeniile, sărbătorind în acest mod aniversarea revistei ''Poezii pentru sufletul meu '' înființată la 30 octombrie 2018.
An de an acest eveniment a crescut în amploare devenind un eveniment mult iubit de  românii canadieni dar și de  românii din toată lumea.
Gala  din acest an va avea loc la binecunoscutul DOMENIU ROMAN, coltul nostru de rai românesc,cum ne place să-i spunem, tot afară,  în gradina  elegant luminată cu mii de beculete, în 26 august 2023.

r5În perioada 21-23 aprilie 2023 Uniunea Culturală a Rutenilor din România a fost implicată activ (și) în elita națională a lumii sportului.
În cadrul evenimentului Adunarea Generală a Presei Sportive din România, care s-a desfășurat în data de 22 aprilie 2023 la Comitetul Olimpic Sportiv Român, ziaristul, scriitorul și editorul Ioan Romeo Roșiianu, vechi colaborator al UCRR a avut activități de prezentare a excelentului volum „Gimnastica ritmică în școală”, volum semnat de multiplele campioane Carmen Mihaela Coca și Carmen Aneta Isac, ambele antrenoare a mai multor eleve, sportice și gimnaste din comunitatea ruteană din Maramureș și nu numai.
Cu aceeași ocazie a prezentat și mai multe Reviste Ecreator în care este pe larg reflectată activitatea de prezentare a istoriei, culturii, tradițiilor și spiritualității rutenilor din România, precum și activitățile organizate de Uniunea Culturală a Rutenilor din România, atât în țară, cât și în străinătate.

gl1Noutăți de la editura Globart Universum!

A fost publicată:  GLOBART Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni

Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni  cu titlul GLOBART, după lungi așteptări și o mulțime de peripeții de ordin tehnic,  a văzut lumina tiparului la Montreal  în luna noiembrie 2022!
O lucrare pe cât de pretențioasă  pe atât de frumoasă, ce conține creațiile a  17 artiști contemporani  cu lucrări de artă dintre cele mai diversificate: pictură pe pânză, icoane pictate pe sticlă, grafică, mozaic, fotografie artistică,  artă manuală, icoane decorate cu mărgele, pictură digitală și  grafică digitală.
Mirosul de cerneală proaspătă, finețea  hârtiei de înaltă calitate care iți alintă degetele în momentul atingerii precum și culorile vivace și pătrunzătoare te invită să deschizi acestă carte-album  și să o absorbi  filă cu filă umplându-ți  simțirea cu harul frumosului ce le-a fost  dăruit artiștilor participanți.