Parodii de Lucian Perţa

Oare de ce când ne apropiem, simţim întotdeauna o necunoscută şi netrăită înfiorare? De ce creaţia poetului Mihai Eminescu atrage neîntreruptă atenţie celor care încearcă să-l redescopere şi să-l înţeleagă pe cel care „a întemeiat Patria cuvintelor noastre”? Pe drumul căutărilor expresiei desăvârşite a cuvântului, care „exprimă adevărul” poetul şi-a scuturat, aidoma petalelor de flori neroditoare, podoabele de prisos şi a înălţat la puterea gândirii şi sensibilizării sale elementele spaţiului şi timpului nostru românesc, pe care le-a statornicit în universalitate.

Intr-o conferinta de presa tinuta in prezenta invitatei special Innila Suvi din Finlanda si a artistului plastic Ioan Marchis primarul Catalin Chereches a facut adevarate declaratii de dragoste oamenilor de cultura din oras.
Momentul poate fi cu adevarat unul istoric, unul de referinta pentru artistii locului, cata vreme putem vorbi in premiera de priviri administrative catre artisti si problemele acestora.
Suvi Innila este fostul director al Programului Turku, oras care a fost Capitala Europeana Culturala in 2011, deci un om de a carui expertiza este cu adevarat nevoie in acest temerar demers.


Bucuria lecturii sonetelor lui Theodor Răpan din PAS ÎN DOI. De trei ori 33 + 1 Iconosonete, cu opere grafice de Damian Petrescu (Editura „Semne” - 2014) nu poate fi deplină fără cunoaşterea prealabilă a metaforei sale!