Vâlcea monahală sau patrimoniul Olteniei de sub munte, grupat în peste 32 de mari mănăstiri ctitorite de voievozi sau de înalți dregători valahi, a devenit destinație pentru tot mai mulți pelerini care sosesc din țară și nu numai.

Ne place să citim cărţi şi să vorbim despre ele. Adorăm să ne cuibărim mintea şi sufletul printre paginile volumelor tipărite cu satisfacţia că, prin lectură, reuşim să scăpăm de povara existenţei cotidiene. În ziua de azi, când suntem prinşi în vâltoarea unui ocean de informaţii de dimensiuni excepţionale, cărţile se ridică cu mândrie din valurile mediocrităţii informaţionale pentru a-şi croi drum spre inimile şi minţile cititorilor. Întotdeauna am perceput cărţile ca pe nişte balsamuri ale sufletului şi m-am hrănit cu convingerea că ele au fost şi vor continua să rămână surse sigure şi valoroase de consolidare spirituală şi intelectuală.

David Bailey, CEO-ul companiei Spotnight descrie cum a reuşit să înveţe limba franceză în 17 zile.

Basmele sunt vechi de când lumea. La propriu. Un studiu recent arată că unele dintre cele mai cunoscute poveşti pentru copii sunt de fapt mai vechi decât se credea.

FIFA, cea mai mare instituție a fotbalului mondial, a cenzurat o imagine în care apăreau cuvintele "100% Isus" scrise pe banderola jucătorului brazilian Neymar.