irr opDe când mă știu, indiferent despre ce tip de calamitate a fost vorba, guvernanții au fost întotdeauna depășiți de situație.
Abia puși în fața faptului împlinit au început să reacționeze cu stângăcie și lipsă de dibăcie.
Așadar, într-o țară în care știm mereu că vine iarna dar nu pregătim utilajele de deszăpezire și în care știm că vine seceta dar nu facem nimic pentru sistemele de irigații, n-aveam cum să fim pregătiți pentru această pandemie.

Indiferența absolut criminală

Paradoxal, în data de 13 martie 2019, la Știrile ProTV prezentate de Andreea Esca era dată o știre din care reieșea că Organizația Mondială a Sănătății anunța iminența apariției unei noi pandemii.

irr opCiudat sau nu, dar din dorința firească de a-i feri pe cetățeni la expunerea la noul coronavirus, autoritățile au început să provoace răni inimaginabile oamenilor.
A trebuit să treacă aproape o lună de zile de la criminala decizie de scoatere a bolnavilor cronici din spitale și de la a suspenda tratarea acestora, de la amânarea operațiilor și a controalelor care sunt vitale pentru cele peste trei milioane de români aflați într-o astfel de situație, ca să se revină asupra acestor măsuri inumane, prin Ordonanța Militară 8, dată la ora 23, în data de 9 aprilie 2020.

Cineva trebuie să plătească pentru incompetența criminală

Nu fac parte din categoria celor ce vor sânge cu orice preț, dar cred că actualii guvernanți ar trebui să plătească pentru morțile ivite între timp.
Ca bolnav cronic am fost și sunt direct afectat!

irr opC-o naturalețe absolute dezarmantă, premierul acesta pervers și lipsit de scrupule a făcut – într-o singură zi! – două boroboațe cât casa.
Prima a fost atacarea la Curtea Constituțională a României a legilor date de Parlamentul României, legi care statuau normele după care băncile trebuie să-I păsuiască pe români până la sfârșitul anului, dar și suspendarea plății pentru utilități pe aceeași perioadă, ceea c ear fi însemnat cu adevărat o mână de ajutor dată cetățenilor.
Când colo, niște legi adoptate de absolute toate formațiunile politice dar nu și de PNL au fost atacate la CCR.
De ce?

ecreator 280Vina este a noastră. Avem nişte trimişi diplomatici în afară care nu-şi fac datoria. Nu fac nici un fel de propagandă pentru poporul român, pentru ca se ştie că româna e o limbă de origine latină. Eu am intîlnit o profesoară de franceză, care absolvise la Sorbona şi care nu ştia că româna e o limbă romanică!
M-am oferit să-i spun eu care sunt cele 10 limbi romanice, dacă la Sorbona tot nu învăţase. S-a mirat: "Da, dar e atît de înrudită cu slava!" "Ştiţi cît e de înrudită cu slava? Tot atât cît o să fie şi franceza cu chineza, cînd vă vor ocupa chinezii!".

Alt caz: o fostă colegă, eminentă cunoscătoare a limbilor clasice, Lia Lupaş, lucra la o bibliotecă din New York.

dd 280Începutul acestui an școlar pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu” a fost unul trist. Probabil că a fost unica instituție de învățământ din țara noastră în care nu s-a sunat clopoțelul și nu s-a ținut careul obișnuit. Și acest lucru s-a produs din cauza unor oameni cu interiorul sărăcit, care peste vară, în lipsa personalului, a elevilor, dar și al directorului fondator, Aurelian Silvestru, care se aflau în vacanță, au pus mâna pe Liceu într-un mod absolut mișelesc, încercând a și-l însuși ca pe-un bun propriu. Ba mai mult, au organizat un concurs trucat prin care și-au ales printr-un mod, cum spun ei „corect”, un nou director. Doar că au evitat să anunțe despre organizarea lui, acesta desfășurându-se mai mult cu ușile închise, știindu-se încă de la bun început cine va obține funcția de director al Liceului „Prometeu”, un om pe care cei doi fondatori să-l poată manipula cu ușurință.