Tot mai accentuate. Și infinit mai distructive. Pentru omenire. Care poartă-n sânu-i rău tot mai copleșitor. Demonu` banului și-al puterii stăpânindu-i pe unii paroxistic. Lipsa oricărui scrupul însoțindu-i cotidian. Nebunia, ticăloșia, ura crescândă vertiginos. Setea de sânge, machiavelismul actual, de asemeni. Scopuri politice, ambiții nemăsurate-n domeniu. Corupția, șantaju`, trădarea, asasinatu`. Lupte intestine în și între servicii secrete. Tehnologie utilă, da` și hiperdistructivă. Depinde-n ce mâini se află pe mapamond și la ce servește...
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Citește mai departe: Cartea zilelor noastre | Pericole contemporane
Ale cărui jurnale sunt numa` bune de cetit, recitit într-un iulie torid. Finc-avut-a pân-acu` viață plină, norocoasă. Și multe de scris în calculatoru-i. L-a lăsat Dumnezeu cu mare drag de cărți. Vedere bună. Răbdare să noteze câte și mai câte. Despre ele și autori. Cărora le-a adăugat varii momente din existența-i. Bogată neîndoios. Scoasă curajos la lumină și pusă-n valoare de niște ani încoa`. Pentru cine dă hrană și creierului, cum se cuvine...
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Citește mai departe: Cartea zilelor noastre | Ștefănescu, diaristu`
Adică trei recitaluri demne de consemnat. Cu care Cuptor i-a mai ”răcorit” pe fanii locali rămași prin oraș. Iată-le cronologic:
Mai întâi, trio-ul bucureștean Andrei Petrache. Multiinstrumentist, compozitor, acesta. Jazzist cu vocație. Și pricepere pe clape, vădit. Împreună cu Philip Goron, toboșar excelent, și contrabasistul Alexandru Marin. Cu toții, o minitrupă solidă. Și curajoasă. Implicându-se-n partituri proprii de gen. Vădind calitate, virtuozitate. De (re)adus neapărat pe la orice filarmonică...
Apoi, pe la mijloc de lună toridă enorm, Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Doi percuționiști tineri, de nivel însă. Într-un superduo incontestabil. PERCUSSIONescu, numele de scenă.
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Citește mai departe: Muzica zilelor noastre | Iulie la Filarmonica Pitești
Cireșaru-i luna-n care mensualul ”ARGEȘ” își răsplătește semnatarii unor texte din a` sale pagini. Anul ăsta fură vreo șase: Daniel Corbu, de la Iași, Dumitru Ungureanu, de la Găești, Dumitru Augustin Doman, de la Curtea de Argeș, Cristian Cocea, Iudita Dodu Ieremia, din Pitești amândoi, Florin Golban, din București. Oameni cu rubrici constante-n publicație, rostitori (mai puțin poetu`) de mulțumiri, pe scenă, la primirea diplomelor. Nu comentez alegerea, că nu e rostu` tabletei. Cititorii decizând dacă e corectă, nimerită, îndreptățită. Eu am să semnalez altceva îngrijorător: lipsa unui public asistent pe măsură. Măcar numeric.
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Citește mai departe: Eveniment cultural | Iară premii la revistă
Cu un parcurs literar de excepție, Revista de literatură, artă și cultură, POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, fondată în 30 octombrie 1918, la Montreal, Canada, iată a ajuns la nr. 10/2023, număr pe care cu mare onoare și bucurie o să vi-l prezint astăzi.
Revista începe cu prezentarea unui eveniment de mare succes, GALA ARTELOR ediția a 3-a MONTREAL, despre care ne vorbește mai întâi domnul Johnny Ciatlos Deak senior editor Globart Universum, care îl consideră o „sărbătoare a excelenței și a sufletului”, cât și personalități marcante ale culturii contemporane, doamna Ana Maria Surugiu - jurnalist Montreal, Otilia Tunaru, Diana Serena Bunea - Corespondent „Literatura de azi” la Montreal, care ne readuc în prim plan atmosfera efervescentă a evenimentului, pulsul culturii, care trasează de fapt direcția spre care ne îndreptăm, de asemenea mesaje și impresii la ceas Aniversar, despre acest excepțional eveniment din partea cititorilor:
- Detalii
- Scris de Aurelia Rînjea