65Lumea civilizată se definește prin grija de a nu discrimina categorii ale populației considerîndu-le inferioare din punct de vedere intelectual. Așa s-a ivit în cazul oamenilor în vîrstă înlocuirea formulei de pensionari cu cea de seniori. Ceva asemănător folosirii obligatori a formulei rromi în loc de țigani. Ca și formula țigani, cea de pensionari a fost socotită nepoliticoasă pentru oamenii mai în vîrstă.
Guvernul a decis prin Ordonanță militară că persoanele mai în vîrstă de 65 de ani nu pot ieși din case, indiferent de motiv, decît între anumite ore ale zilei.
Restul populației, inclusiv copii, adolescenței, pot ieși, desigur dacă vor completa o Declarație pe proprie răspundere. Cei de peste 65 de ani n-au voie în afara orelor impuse militaricește și dacă au zeci de declarații.
Din start ne confruntăm cu o discriminare de tip rasist în funcție de vîrstă.

Motto:
Iar noi locului ne ținem,
Cum am fost așa rămânem...
(Revedere de M. Eminescu)

    Înțelegem din motto-ul eminescian că, foarte important pentru omenire (națiuni, popoare, comunități, familii), este ca omul să se țină locului, adică să fie aidoma stejarului, cu rădăcinile adânc înfipte în solul/țara care l-a zămislit și hrănit, nicidecum aidoma răchiții, ce se adaptează la repezeală oriunde, numai un strop de umezeală să găsească.
    Intenția mea nu-i aceea de-a ofensa, ci de-a conștientiza, căci se știe prea bine că stejarii rămași pe plaiurile mioritice (mulți dintre ei bătrâni și scorburoși) au fost siliți de noile împrejurări demonocratice, tocmai de aceea antinaționale, ale istoriei noastre pragmatice, să facă față urgiilor iscate de globalism, timp în care „răchițile” românismului în mare suferință au pribegit până la marginile pământului pentru a se alimenta cu amăgitoarele resurse ale consumului, confortului și comodității.

irr opDupă ce o țară întreagă a fost jignită și zguduită de inechitatea făcută cu sclavii trimiși de Johannis și liberali în Germania în timp ce prostimea stătea în casă sub amenințarea amenzilor și armelor, vocea acestora nu mai este aceeași.
Discursul lor s-a îndulcit și mai tare după ce Parlamentul le-a cerut răspicat socoteala banilor risipiți, iar după ce mama lui Johannis a sughițat din toate pozițiile după ce el a gesticulat ca un apucat și a arătat cu mâna către poporul ortodox - gest pe care nu l-a făcut către cei de-o credință cu el de Paștele catolic! – am văzut că i-a cam pălit duhul blândeții.
Mai mult chiar, în ultima vreme – după ce s-au trezit sub tirul tuturor categoriilor sociale – se întrunesc în tot felul de comisii și ședințe, în care ori se fac că lucrează, ori chiar lucrează, ori doar mimează bine acest lucru.
Pe lângă asta, vorba unui vechi proverb românesc „țara arde și baba se piaptănă”!

irr opPentru că în capitolele V și VII din Anexa I a Decretului prin care a instituit Starea de Urgență pe teritoriul României a încălcat grav atributele Parlamentului, Klaus Johannis cel – acum – cu „numai” cinci case poate fi suspendat din funcție și acuzat de înaltă trădare.
Pentru că a contrasemnat acele acte, premierul Ludovic Orban a fost reclamat pentru răspundere  penală pentru fapte săvârșite în exercițiul funcției.

Infracțiuni cu parfum de legalitate

Pentru cei care-au uitat deja – o tempora! – pe teritoriul României s-a instituit Starea de urgență prin Decretul nr. 195 din 16 martie 2020, decret care-a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, din data de 17 martie 2020.

irr opPrimul paradoxul al acestor vremuri evident marcate de o anumită nervozitate socială este acela că forțele de ordine – indiferent că vorbim aici de poliție, poliție locală, jandarmi sau armată – fac bine ACUM ce fac!
Asta spune Johannis acum, asta spun liberalii!

Acum forțele de ordine sunt BUNE

Chiar dacă sunt filmați că lovesc, că intervin în forță, că trag cu arma, acum tot ce fac forțele de ordine este… BINE!
Nu cu multă vreme în urmă - iau exemplu Pieței Victoriei numai – aceleași forțe de ordine, atunci aflate sub conducerea PSD, erau nenorocite, făceau rău țării, oamenilor de bună credință.