irr opC-o naturalețe absolute dezarmantă, premierul acesta pervers și lipsit de scrupule a făcut – într-o singură zi! – două boroboațe cât casa.
Prima a fost atacarea la Curtea Constituțională a României a legilor date de Parlamentul României, legi care statuau normele după care băncile trebuie să-I păsuiască pe români până la sfârșitul anului, dar și suspendarea plății pentru utilități pe aceeași perioadă, ceea c ear fi însemnat cu adevărat o mână de ajutor dată cetățenilor.
Când colo, niște legi adoptate de absolute toate formațiunile politice dar nu și de PNL au fost atacate la CCR.
De ce?

ecreator 280Vina este a noastră. Avem nişte trimişi diplomatici în afară care nu-şi fac datoria. Nu fac nici un fel de propagandă pentru poporul român, pentru ca se ştie că româna e o limbă de origine latină. Eu am intîlnit o profesoară de franceză, care absolvise la Sorbona şi care nu ştia că româna e o limbă romanică!
M-am oferit să-i spun eu care sunt cele 10 limbi romanice, dacă la Sorbona tot nu învăţase. S-a mirat: "Da, dar e atît de înrudită cu slava!" "Ştiţi cît e de înrudită cu slava? Tot atât cît o să fie şi franceza cu chineza, cînd vă vor ocupa chinezii!".

Alt caz: o fostă colegă, eminentă cunoscătoare a limbilor clasice, Lia Lupaş, lucra la o bibliotecă din New York.

dd 280Începutul acestui an școlar pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu” a fost unul trist. Probabil că a fost unica instituție de învățământ din țara noastră în care nu s-a sunat clopoțelul și nu s-a ținut careul obișnuit. Și acest lucru s-a produs din cauza unor oameni cu interiorul sărăcit, care peste vară, în lipsa personalului, a elevilor, dar și al directorului fondator, Aurelian Silvestru, care se aflau în vacanță, au pus mâna pe Liceu într-un mod absolut mișelesc, încercând a și-l însuși ca pe-un bun propriu. Ba mai mult, au organizat un concurs trucat prin care și-au ales printr-un mod, cum spun ei „corect”, un nou director. Doar că au evitat să anunțe despre organizarea lui, acesta desfășurându-se mai mult cu ușile închise, știindu-se încă de la bun început cine va obține funcția de director al Liceului „Prometeu”, un om pe care cei doi fondatori să-l poată manipula cu ușurință.

nicolae dabija 280Timpul e așa cum sunt oamenii.
Le seamănă.
Când oamenii sunt necăjiți și timpul e necăjit.
Când oamenii râd și timpul se bucură.
Iarna aceasta este prima, de la era noastră încoace, când n-a mai nins.
Cerul s-a răzgândit să mai țină cu noi.
Mi-l și imaginez pe Cel de Sus, care urmărește ce se întâmplă cu neamul nostru – aievea și nu la televiziunile promoscovite TV8, Accent, 1 Prime, Publika, Canal 2, Canal 3, TNT, REN TV, RTR, CTC, NTV. N4, Jurnal-TV etc. –, găsind motivaţii suficiente ca să nu ne mai trimită ninsori și nici nori cu ploi – așa cum o făcuse cu  Sahara acum vreo opt-zece mii de ani  din cauza berberilor care afirmau că sclavia e mai bună ca libertatea – și, ca un bătrân din satele noastre, îngână – Doamne, iartă-mă! – tot mai nedumerit: „Ei, ce să vă fac, dacă sunteți proști?!”

Ana Cristian Popescu 280Nu doresc să-mi spun opinia despre COVID 19, fiindcă nu sunt în măsură să fac acest lucru, nu e de competența mea. Cert este că mor oameni care ajung să fie victimele acestui virus. Trist este că s-a reușit prin diferite mijloace a se crea panică în rândul populației. Eu cred că fiecare om este responsabil în măsura în care mai are ceva moral în el. Dacă a răcit, că-i primăvară și e sezonul optim acestui lucru, să-și interzică singur a se apropia de alți oameni, să păstreze distanța față de cei din jur, să respecte toate regulile de igienă. Sunt convinsă că orice om cu mintea sănătoasă face acest lucru, nu era nevoie de panică și măsuri de urgență.
Oare ce se urmărește de fapt prin izoloarea oamenilor în locuințe, prin trimiterea acasă a oamenilor de la diferite locuri de muncă, prin închiderea școlilor și mutarea lecțiilor în mediul on-line, lecții accesate cu siguranță doar de elevii cu rezultate bune la învățătură, căci restul elevilor se scaldă fără îndoială în dezinteres? Oare să fie doar o încercare de a preveni răspândirea unui virus ucigaș sau e mai mult decât atât, se urmărește pe cât posibil un control al populației prin frică și panică?