L-am aflat într-un timp dificil, l-am citit cu nesaț și l-am ascultat pe măsură. M-a atras erudiția. Ideile multe și vaste. Îndeosebi stilu` fără cusur. În publicistică mai ales. Mi-a fost cumva mentor. Chiar de nu eram mereu de acord cu opțiunile lui. Exasperante, uneori. Realmente incomode pentru mulți. Puse însă strălucit în foaia de ziar. Pilde jurnalistice oricând. Valabil îndreptar pentru toți din breaslă. Ce se alătură fără fisură cărților sale suave. Superbe-n melancolia lor. Picturale pur și simplu. Mustind de mitologii. Subiective, poate, da` cu tâlcuri cert. Adânci. Fascinante de-a pururi...

z Scris priceput, curajos. Secvențial, ca un film. Satiric vădit. Cu umor d-ăla negru și vioiciune. Cu echilibru, ingenios. Amestecând adecvat experiența profesională cu literatura. Realitatea cu fantezia. Oameni și destine contorsionate. Din zilelele noastre. Din patria noastră. Doldora de hoți și bolnavi la cap. De prin instituții postdecembriste care mai de care. De prostie, minciună, parvenitism abundent. Corupție, sex, dopaje, depresii, la greu. Decădere morală. Promiscuitate. Nefericire cruntă. Morbiditate. Alienare crescândă, clar ireductibilă. Vizibile cotidian pretutindeni în jur și tot mai intens...

copii cititUn studiu realizat de Universitatea Montreal arată că lecturile şcolare îndepărtează copiii de citit, pentru că ei nu înţeleg lecturile obligatorii din programa şcolară.
Elevii nu înţeleg mereu ce citesc şi au preferinţe diferite de lectură, faţă de cele obligatorii din programa şcolară. Un studiu realizat de cercetătorii Universităţii Montreal arată că lecturile şcolare îi pot îndepărta de citit.
Ştefan este elev în clasa a VIII-a în Constanţa. Acesta spune că e atras de cărţile de istorie în timpul liber, însă nu îi plac lecturile obligatorii de la şcoală. De multe ori nu înţelege ce vor să spună autorii prin anumite figuri de stil.
„Cred că dacă am introduce cărţi mai moderne, care să fie apreciate de copil, ar dispărea acest sentiment, că mă simt forţat să citesc.”, a spus Ştefan Hortolomei.

Eram in vizita la cea mai buna  prietena  a mea impreuna cu iubitul meu.
Nu ne vazusem de ani buni,desi ne auzeam in fiecare zi…
Era sora pe care mi-am dorit-o mereu si parca Dumnezeu o trimisese sa imi implineasca visul.
Vizita s-a transformat intr-o petrecere ca pe vremea adolescentei si parca timpul nu trecuse deloc peste prietenia noastra.
Intre doua dansuri ne-am retras pe terasa sa fumam o tigara in linistea noptii
Ne-am povestit atatea lucruri ca si cu nu am fi vorbit niciodata.
Ne traiam vietile in paralel intr-o fuga continua si totusi ne gaseam timp sa ne intersectam trairile
Vazandu-ma epuizata dupa munca mi-a spus ca as putea sa vin si eu la un masaj la ea.

pietre indrumatoare georgiaÎn iunie 1979, un bărbat cu pseudonimul R.C. Christian a solicitat serviciile companiei de prelucrare a granitului din Elberton, statul american Georgia, pentru construirea unui monument.
Bărbatul a cerut ca nimeni să nu afle vreodată identitatea sa sau a grupului pe care îl reprezenta. Bărbatul părea să aibă o rezervă nesfârșită de bani pentru a finanța proiectul. Totodată, conform termenilor contractului legal semnat între bărbat și companie, toate planurile de construire trebuiau distruse după finalizarea proiectului și toate informațiile despre el nu trebuiau să fie niciodată date publicității.