adi bN-am cum să nu scriu iară despre trupa timișoreană. Odată ce-al ei făurar pieri recent lovit de covidul ucigaș. Adi Bărar fu – și rămâne – un rocker român remarcabil. Mânuia chitara precum o fac și alții de pretutindeni. Cu iuțeală și pricepere incontestabile. Cu melodicitate asemeni. De-asta hiturile acumulate an de an sunt și azi ascultate cu plăcere nedisimulată. Iară concertele adună mii de oameni, tineri și maturi, prin piețe. Semn că și prin ”Cargo”, genu`, peren se arată. Și atrăgător copios în continuare...

nicolae dabija 280 blackCu profundă tristețe și durere am primit vestea despre plecarea în eternitate a colegului Nicolae Dabija, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, membru de onoare al Academiei Române și al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere (cu sediul la Paris). În numele Prezidiului Academiei de Științe a Moldovei, în numele membrilor Academiei, exprim sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și au apreciat opera plurivalentă a regretatului scriitor.

nicolae dabija 280 blackS-a stins un mare Literat și plânge Literatura, s-a stins un mare Scriitor și plânge Uniunea Scriitorilor, s-a stins un mare Intelectual și plânge întreaga Lume Cultă, s-a stins un mare Academician și plâng Academia Moldovei și Academia Română, s-a stins un mare Om și plânge toată Omenirea. Dar, când acest Literat, Scriitor, Intelectual, Academician și Om este și un Mare Patriot Român, plânge întreaga Fire Românească, iar atunci jalea devine copleșitoare. Atunci, „jale duce Mureșul și duc tustrele Crișuri”, iar Prutul și Nistrul se-înfioară și „plânge Mănăstirea Putna”, ca de amintirea unui Titan, implorând: „Cui ne lași pe noi, Stăpâne?”.

dd 280Astăzi frigul mi-a închis toate ușile și ferestrele din casă. Iar telefonul pe care-l apelez, e închis. Și nu mai are cine să-mi răspundă sau să-mi mai spună: „Fata tatei, ce mai faci?”
Și n-am știut că n-am să te mai văd. Pentru că nimic nu prevestea urletul morții. Caci ea nu-ți șoptește nici data, nici modalitatea și nici locul.
Iar acum, până și pomii pe care i-ai sădit în grădină oftează și tremură de atâta tristețe.
Oare de acolo, de Sus, mă vezi cât sunt de singură?
Singură, fără tine.Singură, fără mine însumi. Încât îmi vine să-mi iau sufletul de mână și să plec în căutarea ta...
Astăzi frigul mi-a închis toate ușile și ferestrele din casă. Iar eu, că un soldat rănit de schije, aștept să mă suni și să mă întrebi: „Fata tatei, ce mai faci?”

nicolae dabija 280Sunt un om fericit.
Datorez acest lucru părinților mei, care, odată demult, când m-au petrecut la școli, mi-au oferit rețeta fericirii.
Ei mi-au spus:
„Dacă dorești să devii în viață un om fericit, să fii bun și harnic”.
Bunii mei părinți mi-au dat astfel de înțeles că oamenii răi și leneși nu sunt niciodată fericiți, chiar dacă au de toate. De ce? Pentru că nu merită.
O rețetă simplă, la îndemâna tuturor.
Să fiți fericiți!