lmb 280Martorii lui Iehova promovează diversitatea lingvistică și folosirea limbii materne.
Albaneza, armeana (inclusiv armeana de est și armeana de vest), maghiara, ruteana (din Carpați), limbajul semnelor românesc, româna și rromani (România) – toate acestea fiind vorbite pe teritoriul României –,  sunt doar câteva dintre cele peste 1 000 de limbi în care este disponibil conținut pe jw.org, cel mai tradus site din lume.
Ziua Internațională a Limbii Materne va fi sărbătorită în 21 februarie și va sublinia importanța faptului de a avea acces la conținut în limba principală vorbită de fiecare persoană, denumită deseori „limba inimii”. Referitor la impactul folosirii limbii materne asupra unui om, mulți obișnuiesc să spună că dacă îi vorbești cuiva în propria limbă, cuvintele îi vor ajunge la inimă.

s  Nimeni altu` decât Viorel Pătrașcu. Dermatolog piteștean renumit de câteva decenii. Care, pe lângă piei, tratează cumva și mintea fanilor săi tot mai numeroși. Cu excelentele tablete apărute tot de ani mulți prin publicații și emisiuni argeșene. Ba chiar prin câteva volume de larg interes pentru iubitorii genului scurt și la obiect. Pentru că se fundamentează îndeosebi pe cazuistica enormă acumulată în practica profesională îndelungată și consolidată intens...
  Ei bine, nu cu mult în urmă, Jean Dumitrașcu, publicist local, îi fuse, binevenit, amfitrion la o întâlnire tv. Interesantă foarte. Căci doctoru-n medicină Viorel Pătrașcu mai avu înc-o dată prilejul util pentru public să-și treacă în revistă, succint, evident, viața și activitatea bogate vădit.

s  ...adusu-le-a piteștenilor trei concerte, trei recitaluri și așa-zisa conferință lunară (ce numai conferință nu e, atâta timp cât se prezintă ca dialog). Ca de obicei, să zicem, pianistu` Mădălin Voicu jr. a stat la o șuetă, pe scenă, cu actoru` Dan Puric. A fost ceva public în sală, da` pe mine nu m-a dat pe spate. Așa că prima cântare muzicală a aparținut eminamente simfonicului local. Alegerea inspirată a dirijorului Tiberiu Oprea cantonându-se preponderent între autori francezi de prim rang (Berlioz, Bizet, Fauré ș. a.). A urmat un concert dirijat cu-adevărat de un concert-maistru româno-german. Cătălin Desagă, pe numele său. Spun asta orchestranții, care susțin că neamțu` Dieter Holzapfel cel de la pult n-ar prea avut treabă reală-n chestiune. 

lagar 28027 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Această dată a fost aleasă întrucât marchează aniversarea eliberării Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr de concentrare și exterminare nazist.
Această zi a fost adoptată  de Națiunile Unite pentru a ajuta la educarea publicului cu privire la Holocaust și pentru a comemora în mod oficial victimele regimului nazist. Printre acestea se numără 6 milioane de evrei și milioane de alte persoane, inclusiv polonezi, slavi, țigani și Sinti, homosexuali și persoane cu dizabilități.
După evrei, Martorii lui Iehova au fost al doilea cel mai persecutat grup în timpul Holocaustului.

sMai precis, 15 ianuarie, a.c. Zi dublă de sărbătoare, în fapt. Căci e aniversat, omagiat și Mihai Eminescu, poetul nostru național. Așa că voi trece în revistă succint trei manifestări la temă.
   Mai întâi, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” îl avu ca invitat binevenit, la amiază, pe omu` de cultură astăzi bucureștean Adrian Mihai Cioroianu. Care-a răspuns ”la provocări” în chip temerar și argumentat pertinent. Aducând și cartea apărută anu` trecut, despre perioada-i pariziană de ambasador român la UNESCO. Supusă îmbelșugat, meritat autografelor. Oaspele a promis că se va reîntâlni, în martie, cu elevi și profesori de la Colegiile ”Ion C. Brătianu” și ”Zinca Golescu”, din Pitești. Lucru, firește, de apreciat dacă s-o-ntâmpla...