Pictează pentru că se simte mult mai bine decât atunci când își ia medicamentele. Totuși, printre tablourile lui se află și amintiri traumatizante din copilarie, desene pe care acum, pentru a supraviețui, le vinde. Amintiri despre soldați, despre deportarea familei lui, despe frică și singurătate.
Vasile Stratulat își vinde cei 71 de ani de viață surprinși, pe alocuri, în desene. E un artist falit, așa că acum vinde și picturi pe care ar fi vrut să le păstreze doar pentru el. Mai ales pe unul, care reprezintă o poveste care i-a marcat viața în copilărie.

Cu pictorul Dan Cioca şi lucrările sale m-am întâlnit la expoziţia găzduită de Galeria Regală din Sinaia, într-o legitimă dilemă perceptivă, a măştilor autorului sau feţele creaţiei Domniei Sale. Fără să fi trecut, în prealabil, prin impresionanta biografie artistică, la care nu voi face nici în continuare vreo referire, îmi rezerv doar comparabila modestie  a câtorva con sideraţii legate de  expoziţia respectivă.
          Surprinzătoare, la prima vedere, printr-o aglomerare de imagini în şi peste imagini, un deva la răspântia mai multor curente artistice, categoric abstracte.

albert einsteinLi Zifeng, profesor la Universitatea Yanshan din China care este specialist în inginerie și foraj petrolier, spune că a reușit imposibilul. Profesorul susține că a infirmat teoria relativității a lui Albert Einstein.
Li spune că lucrează la teorema sa de două decenii, însă s-a confruntat cu obstacole instituționale precum neaprobarea sau nerecunoașterea muncii sale de către Universitate, potrivit Global Times, o publicație de știri deținută și administrată de guvernul chinez.
Cu toate acestea, cel mai mare obstacol al său ar fi fost batjocura suferită online, mulți sceptici argumentând că profesorul încearcă să infirme teoria lui Einstein la fel ca un profesor de educație fizică care încearcă să rezolve o problemă matematică extrem de complexă.

Mircea Mongolul 280Etichetele puse de "progresiștii" de azi cruciadelor, spun că ar fi fost razboiae laice, cu intenții acaparatoare, sub pretextul religiei. Eventual, afirmă că religia a provocat războaie de jaf, care au adus numai nenorociri. Studiind epoca și refăcând mentalitatea generală, lucrurile nu arată așa. Dar deloc. Nu putem exclude ideea că războaiele sfinte au fost utilizate și în scopuri laice. Capetele încoronate ce au participat la lupte, împărțirea teritoriilor cucerite, cucerirea Constantinopolului(?!!!) creștin, la ațițarea venetenilor, arată că s-a intimplat și așa ceva. Din păcate. Dar ideea de bază era adînc implantată în conștiința maselor credincioase. "Țara Sfinta" trebuia eliberată de sub ocupația păgână. Nu poți să înțelegi mentalitatea preistoricilor, anticilor și medievalilor, dacă faci abstracție de credință.

cititor cartiRomânii citesc mai variat, mai multă psihologie și din ce în ce mai multe cărți în limba engleză și eBooks, arată datele Libris.ro.
Astfel, prima parte a anului 2021 a fost marcată de o creștere considerabilă pe segmentul de carte de dezvoltare personală (20%), inclusiv în limba engleză, iar în topul vânzărilor continuă să se afle si autori români contemporani. Mai mult, media comenzii a crescut cu 10% la nivelul primului semestru.
Peste 1,2 milioane de cărți au ajuns în prima jumătate a anului la cititori din toată țara, în urma comenzilor plasate pe Libris.ro. Cele mai multe comenzi s-au făcut din București, Cluj, Timiș, Brașov și Iași, iar la polul opus se află județele Mehedinți, Giurgiu și Tulcea.