Domnesti 280Intr-o perioada in care presiunea facuta de institutiile guvernamentale pentru desfasurarea online a actului educational este tot mai mare, exista companii care sprijina efectiv redeschiderea scolilor. Printre acestea se numara si Elis Pavaje, care, alaturi de Asociatia BookLand, reabiliteaza anul acesta curtile a inca 11 scoli din mediul rural, respectiv peste 5,000 mp de pavele, borduri, nisip, pietris, escavare si montaj.

O spun toti specialistii, profesori si doctori la un loc: desfasurarea offline a scolii nu reprezinta niciun risc de sanatate pentru copii, in acelasi timp asigurandu-le sanatatea mintala si dezvoltandu-le inteligenta emotionala. Fiindca psihiatrii ne-au prevenit deja: toate probleme psihoafective derivate din lipsa socializarii vor fi o povara foarte greu de purtat in urmatoarea perioada. Deja se vorbeste despre „generatia pierduta”, insa efectele lipsei educatiei se vor vedea abia peste cativa ani, cand copiii de azi vor fi adultii de maine... Si vorbim despre 1.6 miliarde copii din 190 tari.

s La Pitești, pe Centru. În corturi, printre oameni. Câteva edituri (”Trei”, ”Corint”, ”Paralela 45”, de pildă). Câteva lansări de cărți, chiar în stradă. Corneliu Nedelcu (Craiova), Lucian Mîndruță, Doina Ruști, Radu Aldulescu (București), Nicolae Oprea (Pitești), autori. Au fost și două cântări latino-pop, cu tineri soliști. Pe esplanada Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș. Față în față cu standurile editoriale.

sMai exact, la Centrul Multifuncțional din urbe. Ce-a găzduit de curând patru spectacole ale Teatrului Particular Vasilache, din București. Două pentru copii, două pentru adulți. Prilejuind reîntâlnirea, astea din urmă, cu satira și umoru` de altădată. În adaptări de azi, montate de Mihai Lungeanu și Virginia Vasilache (descendentă oare a faimosului actor comic? Sau a compozitorului cunoscut și el?). Menite a nu face uitate texte caragialești reprezentative. Ori molierești idem și la fel...

Sting in April 2018 Sau, în acte, Gordon Matthew Thomas Sumner. Compozitor, instrumentist, solist vocal de renume. Născut într-o familie britanică modestă. Știind ce e munca, dar și ce-i prin cluburi. În care mergea noaptea, spre a-i vedea și asculta pe Cream și Manfred Mann, de exemplu. Sau pentru a cânta cu diverse trupe de jazz ale vremii,  fapt ce-i înlesnește până la urmă, norocos, intrarea în celebrul  trio ”The Police”.

simeanu În fapt petrecută. Într-o-ntâlnire. De mare clasă. De rasă. Cu trăire fățișă. Profundă. Spirituală la maximum. Nevisată. Nesperată. Chiar neașteptată. Învăluitoare. Copleșitoare. Răscolitoare. Aleasă. Frumoasă. Duioasă. Mustind de lirism. De tâlcuri. De nuanțe. De adevăr. De eleganță. Și de substanță. De dragoste. Pentru inimi. Și minte. Literatură. Slove. Și nume de soi, creatoare. Ce limba română înnobilat-au în timp. Inepuizabil. Inubliabil. Pătrunzător. Fermecător. Nemuritor. Astfel încât Bebe, Iulia și Gabi să ne arate asta de ziua ei. Total nimerit. Clar binevenit. Cu serenitate. Și însemnătate. În eternitate. Fără doar și poate...