Duminică seară, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu au dezbătut tema morţii, pe care, spun aceştia, de obicei, o eludăm.

Pot să spun că eu am citit toate cărţile lui Suciu. Şi câteva dintre cele pe care nu le-a scris. Poezia lui Suciu este un copil sălbatic şi miroase a lemn din care se înalţă biserici.

Nu există justificare socială sau morală pentru existența persoanelor fără adăpost, dar putem găsi alinare și sens în Întrupare, a spus Papa Francisc , în timpul vizitei făcute la inițiativele catolice de caritate, în Washington DC.

Papa Pius IX avertiza in 1871, intr-o scrisoare catre episcopul de Nevers, asupra pericolelor liberalismului teologic: “Nu imi este teama de Comuna din Paris – nu – ma tem in schimb de catolicismul liberal….

Bunul meu prieten ... Vasile Dan Marchiș - poet, membru fondator al revistei Izvoare codrene ... iertare-mi cer pentru această intervenție ... dar neavând numărul dumitale de telefon, pentru a comunica, iată-mă silit de împrejurări să ,,comentez” articolul tău prin mijloacele de informare rămase la dispoziție ... evident, revista fondată de dumneavoastră şi blogul administrat de profesorul Gelu Dragoş...