De multe ori regăsim în limbajul teologic afirmația că teologia este „vederea lui Dumnezeu”, iar uneori aceste cuvinte pot să creeze şi o anumită nedumerire și neînțelegere. Cum poate cineva să Îl vadă pe Dumnezeu dacă în Biblie ni se spune că nimeni dintre oameni nu poate să vadă faţa Lui şi să trăiască? Pe de altă parte, în tradiția Bisericii sunt consemnate mărturiile unor oameni sfinți care au afirmat că L-au văzut pe Dumnezeu. În cele ce urmează încercăm să vedem ce este „vederea lui Dumnezeu” și cum se împacă aceste două perspective care aparent nu pot sta împreună.

Diavolul, din cele mai vechi timpuri, a avut oamenii sai apropiati, a avut slujitorii sai. Acesti slujitori apropiati ai satanei sunt vrajitorii. Ei s-au lepadat de buna voie de Dumnezeu pe pamant si s-au inchinat satanei. Pe satana l-au intronat ca dumnezeu.

Duminică seară, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu au dezbătut tema morţii, pe care, spun aceştia, de obicei, o eludăm.

Pot să spun că eu am citit toate cărţile lui Suciu. Şi câteva dintre cele pe care nu le-a scris. Poezia lui Suciu este un copil sălbatic şi miroase a lemn din care se înalţă biserici.

Nu există justificare socială sau morală pentru existența persoanelor fără adăpost, dar putem găsi alinare și sens în Întrupare, a spus Papa Francisc , în timpul vizitei făcute la inițiativele catolice de caritate, în Washington DC.