Recitalul public din volumul "Supradoza de dragoste. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor" apărut în luna mai la Editura Muzeului Naţional al literaturii Române (MNLR) va avea loc sâmbătă, la Ceainăria Bernschutz din cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus.
Conform Mediafax, invitaţi speciali la eveniment vor fi actorii Ioana Crăciunescu şi George Mihăiţă. Amfitrion: Dan Mircea Cipariu. Producător: Anamaria Spătaru. Art director: Mihai Zgondoiu.

La 10 noiembrie 1919 s-a născut M. T. Kalaşnikov, constructor al celebrului pistol automat "AK-47", cea mai vândută armă din lume
Destinul a vrut cu tot dinadinsul ca cel mai mare producător de arme de asalt din toate timpurile să vadă lumina zilei în inima Asiei, în sătucul Kurya din imensitatea Regiunii Altai, deţinută încă, pe atunci, de muribundul Imperiu Ţarist.

Filosoful Mihai Şora a împlinit 101 ani. În ziua în care a împlinit 101 ani, Mihai Şora a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: "Bună dimineaţa, copii !
Sunt pe apele Mării Egee, de unde, la prora corabiei noastre, viteazul Ulise mă roagă să vă spun: nu lunecaţi, pe timp de furtuni, între vârtejuri, zgomote, furii; nici sub farmecul neostoit al sirenelor., potrivit Mediafax.
Eseistul şi filosoful Mihai Şora s-a născut la 7 noiembrie 1916, ca fiu de preot ortodox. A debutat în 1947, la Gallimard, cu volumul "Du dialogue intérieur".

Cu pictorul Dan Cioca şi lucrările sale m-am întâlnit la expoziţia găzduită de Galeria Regală din Sinaia, într-o legitimă dilemă perceptivă, a măştilor autorului sau feţele creaţiei Domniei Sale. Fără să fi trecut, în prealabil, prin impresionanta biografie artistică, la care nu voi face nici în continuare vreo referire, îmi rezerv doar comparabila modestie  a câtorva con sideraţii legate de  expoziţia respectivă.
          Surprinzătoare, la prima vedere, printr-o aglomerare de imagini în şi peste imagini, un deva la răspântia mai multor curente artistice, categoric abstracte.

Cei pasionati de profetii ar trebui sa-l lase din brate pe ultra-mega-faimosul si paracelebrul Nostradamus ale carui “profetii” mai mult incurca si provoaca confuzie decat explica si lumineaza. Ii invitam pe toti amatorii fenomenului (si nu numai) sa-si indrepte atentia asupra prezicerilor incredibil de exacte si detaliate facute de doi tarani sarbi, uitati de vremuri si de istorie undeva intr-un ungher umbros al Balcanilor. Cu siguranta nu veti regreta… Cu atat mai mult cu cat si cei mai sceptici vor cadea serios pe ganduri!