Ne-a vorbit despre ea, recent, psihoterapeutu` bucureștean Silviu Dragomir. Absolvent de filozofie specializat până la urmă în psihologie, psihiatrie. În știința și doctrina lui Carl Gustav Jung, cu precădere. Studiind la Zürich șase ani. Nouă, azi, lămurindu-ne, fie și numa-n parte, unele probleme ale psihicului. Ce, susține el, are, mereu complexele lui. Misterele sale. Meandrele sale. Subtilități nenumărate și-o importanță nemărginită. În creștere de la o zi la alta. Pe măsură ce cunoașterea evoluează și ideile sporesc unele dintr-altele...
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Citește mai departe: Eveniment cultural | Criza internă de la mijlocu` vieții
Dorul este sentimentul universal și unic ce reprezintă un amalgam de trăiri intense, sub povara căruia s-au născut și se nasc adevărate capodopere literare.
Titlul prezentului volum „Dorul dintre aripi” creionează în mintea și imaginația cititorului fragilitatea sufletului uman, care, la fel ca o pasăre măiastră se desprinde de lumea pământeană și se înalță în imensitatea văzduhului, spre îndepărtate zări, spre a-și alina focul mistuitor.
Ajunge să arunci o privire peste versurile zămislite din adâncul sufletului și imediat realizezi că poeta Alexandrina Iurcu Bălan a fost înzestrată de Dumnezeu cu prețioși talanți, care mai devreme sau mai târziu și-au găsit calea spre a erupe, aidoma unui vulcan, care aduce la suprafață din cele mai adânci străfunduri lava încinsă a profundelor trăiri.
- Detalii
- Scris de Johnny Ciatloş Deak
’’Poezia este un fel de muzică, trebuie să o auzi ca să o apreciezi’’. (Voltaire)
De-a lungul anilor îndrăgita poetă Titina Nica Țene a bucurat cititorii săi cu numeroase volume de poezii pentru copii, povestiri, poezii cu teme diverse și memorii. Deoarece anul 2024 este un an mai special care marchează aniversarea poetei de 80 de ani, iată și motivul pentru care editura Napoca Star din Cluj Napoca s-a gândit să-l marcheze cu o antologie de versuri, POEZII ALESE -SELECTED POEMS, în ediție bilingvă româno-engleză, traducerile în engleză fiind realizate de Mariana Zavati Gardner, John Edward Gardner și Fay Jacqueline Gardner.
Versul care te poate pătrunde prin muzicalitate și emoție, acela poate ajunge la inima cititorului precum o melodie pe care s-o asculți în tihna unei seri de toamnă. Muzicalitatea și emoția versurilor cuprinse în acest volum, scrise de distinsa poetă Titina Nica Țene, la care se adaugă și melodicitatea specifică limbii române, se împletesc într-o doinire a inimii poetei Titina Nica Țene.
- Detalii
- Scris de Johnny Ciatloş Deak
Citește mai departe: Doinirea inimii poetei Titina Nica Țene
Celebra comedie a nu mai puțin faimosului Tudor Mușatescu. Urmare a perechii, celebră și ea, „Titanic Vals”. Într-o montare faină foc. Ce a smuls îndreptățit potop de aplauze în Sala mare a Teatrului „Alexandru Davila”. În festivalul internațional „Liviu Ciulei”, ajuns nu demult la ediția terță...
Ei bine, textul cu pricina s-a aflat de astă dată în lucrarea Teatrului „Stela Popescu”, din București împreună ferice cu moldoveni de la „Satiricus I. L. Caragiale”.
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Un tânăr încă vocalist american pe care soarta l-a legat util și de România. Mai precis de județul Argeș. Prin căsătorie. Ceea ce a prilejuit recent la Filarmonica Pitești un concert extraordinar cu el, cu soprana piteșteancă Mădălina Stan și dirijoru` bucureștean Adrian Costin Grigore. Am luat contact cu un muzician polivalent de top. Care-a făcut în adolescență chiar și rock. Ca, până la urmă, să ajungă definitv pe culmile genului liric. De la bariton, la tenor cu resurse vocale pregnante...
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Citește mai departe: Muzica zilelor noastre | Jonathan Tetelman