Acum câțiva ani, la Vila Scriitorilor din Neptun, Ioan Groșan ne-a invitat,

Poetul bătrân ştie că e ora cinci.Aerul stă greu peste pieptul lui, ca o lespede de mormânt.Bastonul sau ochelarii?Se sprijină în cot şi caietul cu poeme se iţeşte de sub pernă.În pernă sunt fulgi de gâscă,tocmai de la Jimbolia,de la sor-sa.Gândurile stau la poartă.Aşteaptă să se ridice oblonul şi poetul să scrie undeva DESCHIS.Ochelarii şi-i şterge pedant,cu o bucată de piele de căprioară.Cuvântul capătă imagine şi pe ecranul minţii apare deja primul vers:un pui de căprioară care învaţă să meargă.Bastonul e rezemat, un soldat mut,lângă fotoliu.

sTot la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, din Râmnicu Vâlcea. După vreo doi ani de la precedentu`. Protagoniștii, aceiași: orchestra instituției, Gian Luigi Zampieri, dirijor, Florin Croitoru, violonist. Realizatori lăudabili ai altui megaconert de concerte, la sediu. Adică-n sala veche-a Liceului ”Lahovari”. Impunătoare și c-o acustică nici că ”se poate mai potrivită pentru capodopere din veacuri trecute”, așa cum am precizat și al`dat`...
 ”Aidoma celor cântate impecabil, splendid, impresionant de cordaru` bucureștean. Cu-adevărat un maestru al arcușului de clasă vizibil. Un sensibil vădit, contopit pe viață cu instrumentu-i așa de cristalin la sunet încât merge la suflet din plin.

smSpecific nu doar Spaniei. Precum l-a prezentat Ignacio del Moral. Dramaturg iberic binecunoscut. Care-aduce pe scenă, ca personaje, niște tineri ai zilelor noastre. Angel, Enrique și Jaime. Dintr-un cartier de blocuri urbane, urât. Prieteni între ei, tovarăși de viață cu-n parc amărât. Gazdă, ore multe, când evadează de-acas`...
 În cazul de față, noaptea-i apucă-n dilemă: unde să doarmă tustrei împreună? Căci unu` fugise din domiciliu. Și ceilalți vor să rămână cu el. Găsesc un urs de pluș la gunoaie și-l integrează-n echipă.

miOrganizația Religioasă „Martorii lui Iehova” este unul dintre cele 18 culte religioase din România care își desfășoară activitatea în conformitate cu Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, precum și în conformitate cu propriul Statut de organizare și funcționare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I. Printre sărbătorile religioase ale Martorilor lui Iehova se numără congresele anuale, la care participă cu regularitate zeci de mii persoane.
Credința Martorilor lui Iehova se predică în România de peste 100 de ani, încă din 1911. În 1919, existau deja 1 700 de Martori ai lui Iehova în mai multe regiuni ale țării care țineau întruniri religioase săptămânale. La acestea s-au adăugat de-a lungul anilor și întruniri de mari dimensiuni, sau congrese, la care au participat zeci de mii de persoane.