Dupa Mosoaia 1Pentru a susține instituţii cu resurse limitate și pentru a celebra primii 30 ani de existenţă, începând din acest an compania a decis să redirecționeze 1% din valoarea produselor rezidențiale, achiziționate de clienți, catre un nou proiect CSR care vizează creșterea calității condițiilor de învățământ: “Pășește cu încredere în școală!“.
Nu este o coincidență faptul ca oamenii și comunitatea reprezintă două valori esențiale ale companiei Elis Pavaje, de aceea cultura organizației s-a construit în jurul respectului și conștientizării nevoilor comunităților locale. Ca instituție din domeniul amenajărilor exterioare, Elis Pavaje a rămas consecventă obiectivului de a susține dezvoltarea infrastructurii de acces, publice sau private.
Programul social vizează reamenajarea unui număr anual de minim 5 curți de școli din mediul rural, din 2021 Elis Pavaje devenind Partenerul oficial al Asociaţiei BookLand. Împreună susțin egalitatea în drepturi pentru copii contribuind la renovarea școlilor din mediul rural şi asigurându-le astfel șansa la o educație de calitate, în condiții civilizate.

portret galileo galileiGalileo Galilei a fost un astronom, fizician și filosof italian extrem de influent. Acesta s-a născut la 15 februarie 1564 în apropiere de Pisa, fiind fiul unui muzician.
Galileo Galilei a început să studieze medicina la Universitatea din Pisa, însă s-a reorientat spre filosofie și matematică. În 1589, Galileo a devenit profesor de matematică în Pisa. În 1592, acesta s-a mutat pentru a devenit profesor de matematică la Universitatea din Padova, acolo unde a continuat să predea până în 1610.
În această perioadă, Galileo a lucrat la o varietate de experimente, inclusiv în privința vitezei la care diverse obiecte cad, mecanică și pendule.
În 1609, Galileo a aflat despre invenția telescopului în Olanda. Fără să vadă vreodată vreun exemplu, Galileo a construit o versiune superioară și a făcut numeroase descoperiri astronomice. Printre acestea s-au numărat munți și văi de pe suprafața Luni, pete solare, cei mai mari patru sateliți ai planetei Jupiter și fazele planetei Venus. Cercetările sale în astronomie i-au adus faimă, iar Galileo a fost numit matematician regal la curtea ducelui din Florența.

raduMOTTO: “Vedi Roma e poi muori”

Orașul celor șapte coline se așternuse la picioarele noastre. Ni se dezvăluia pe de-a-ntregul, zâmbind  larg și seducător, sub soarele arzător de iulie. Ne șoptea istoria omenirii,  impetuos și deopotrivă tandru. Sunt două lumi aici, care își împletesc poveștile și viața: trecutul - vestigii și ruine în care cu secole în urmă a început construirea Romei, și prezentul - profund modern și cosmopolit, renascentist și baroc în esența sa.
Ceva mai încolo aud vocea caldă și sonoră a ghidei...vorbește despre lucruri citite doar în cărți și pe care acum le am în fața ochilor. Via Appia, Via Sacra, Forum Romanum, Colosseum, Curia, Capitolium... ! Mă alătur degrabă grupului și ascult explicațiile care ne poartă înapoi în timp, în istoria omenirii. Isabel e blondă, cincizeciși', tunsă scurt, zâmbăreață foc, plinuță, spaniolă de origine. Vorbește o engleză impecabilă. A venit în Italia demult, s-a căsătorit și a rămas aici. De-o viață întreagă însoțește prin Roma turiștii veniți în călătoria cunoașterii. Cunoașterea lumii. Cunoașterea omenirii. Cunoașterea de sine.

caterina de mediciCaterina de’ Medici a fost regină și soție a regelui Henric al II-lea al Franței. Caterina de’ Medici a fost una dintre cele mai influente personalități din timpul războaielor religioase dintre 1562 și 1598. De asemenea, trei fii ai săi au ajuns regi ai Franței, anume Francis al II-lea, Carol al IX-lea și Henric al III-lea.
Caterina de’ Medici a fost născută în Florența, Italia, la data de 13 aprilie 1519. Aceasta a fost educată de măicuțe în Florența și Roma.
Totodată, Caterina de’ Medici a fost fiica lui Lorenzo di Piero de’ Medici, duce de Urbino, și Madeleine de La Tour d’Auvergne, o prințesă înrudită cu mulți dintre nobilii francezi. Ambii părinți ai săi au murit la doar câteva săptămâni de la nașterea ei, astfel că Caterina de’ Medici a rămas orfană.

Rezumat. Înțelegerea esenței „efectului de sinergie” este o problemă foarte importantă pentru fiecare persoană pentru ca, pe cât posibil, să-l aibă permanent în vedere spre aplicare, acolo unde este posibil, în scopul maximizării efectelor benefice. Fenomenul (1) de maximizare a efectelor pozitive și/sau (2) de minimalizare (de diminua, de reduce la minimum) a efectelor negative este explicat de ştiinţa numită „sinergetică”. Altfel spus, „ştiinţa sinergetică” este știința combinării, a cooperării, a interdependenţelor, a conexiunilor dintre componentele unui sistem în scopul  maximizării efectelor pozitive și/sau a minimalizării efectelor negative.

Cuvinte și expresii cheie: sinergie; efect de sinergie; combinări, cooperării, interdependenţe, conexiuni; componentele unui sistem etc.