CeaikovskiFără îndoială, Ceaikovski rămâne în fruntea oricărei liste de compozitori celebri. Muzica și operele sale sunt elemente de bază pentru orice teatru respectabil.
Deși numele său este bine cunoscut, viața și moartea lui Piotr Ilici Ceaikovski rămân învăluite în mister. În cariera sa muzicală nu a avut întotdeauna succes și nici în viața personală nu a fost mereu fericit.

Ceaikovski era avocat de meserie

Părinții lui Piotr Ilici Ceaikovski au visat mereu că fiul lor va urma cariera de avocat. Timp de nouă ani, tânărul Ceaikovski a studiat la Școala Imperială de Jurisprudență, absolvind la vârsta de 19 ani. Ceaikovski a lucrat pentru guvern mai mulți ani, însă în curând a început să fie dezamăgit de cariera sa și s-a întors la adevărata sa pasiune, muzica. Șase ani mai târziu, Ceaikovski și-a finalizat educația muzicală la Conservatorul din Sankt Petersburg.

ddu    Cȃnd îţi propui să scrii despre un om pe care îl cunoṣti de aproape 40 de ani , e ca ṣi cum ai dori să desfaci nodul gordian fiindcă omul despre care încerc să vorbesc a fost, este ṣi va fi mereu special. A suportat încercări de viaţă aproape neverosimile pȃnă cȃnd ṣi-a găsit calea prin întemeierea Fundaţiei Radio Caraṣ- Severin ṣi a radio-ului Reṣiţa – Dragostea mea.
    Viaţa l-a supus mai mereu la probe impuse (ca în sport) lucru care l-a făcut ca mai apoi să aibă înţelegere pentru aproape orice.
    Omul cu “O” mare este Doru Dinu Glăvan, cel născut la Timiṣoara, de unde a plecat să înobileze prin prezenţa-i Reṣiţa cea serioasă ṣi lăudăroasă care  l-a scăldat ṣi la botezat în “ Trei Ape”  ṣi spre a-i potoli setea  i-a oferit apa purificată a Bȃrzavei, spre a se statornici în Lunca Pomostului.

ngRegimurile de dictatură și statele de ocupație (și nu numai ele) au fost preocupate dintotdeauna, și sunt preocupate și în prezent, de găsirea unor metode prin care, promovând frica, teama de ceva, să schimbe modul de viață al oamenilor conform dorințelor lor, să-i facă să se supună fără răzvrătiri și chiar de să-i susțină (chiar cu convingere) în tot ceea ce fac.
Frica, teama de ceva este terenul cel mai propice al manipulatorilor pentru a promova știrile false până când acestea sunt însușite ca fiind adevărate conform dorințelor lor.
Dintotdeauna, pentru a produce o frică, o teama de ceva, în rândul oamenilor (supușilor), conducătorii au apelat la cele mai eficiente metode, inclusiv sub formă de povești, de ficțiuni înspăimântătoare, inclusiv până la teama de moarte.
Maeștrii propagandei permanent au găsit câte ceva, câte o metodă cu care să-i sperie pe oameni ca să facă cu aceștia ce vor, inclusiv prin a fi susținuți.

samuelmorse Pe 2 aprilie 1872 s-a stins din viaţă Samuel Morse, inventatorul codului telegrafic ce-i poartă numele.
Samuel Finley Breese Morse s-a născut pe 27 aprilie 1791 şi a fost pictor şi inventator american. La 46 de ani, el a realizat un aparat electromagnetic pentru telegrafie, brevetat în 1840 şi a inventat în 1838 alfabetul care-i poartă numele, folosit şi în prezent.
Samuel Morse a creat alfabetul Morse – în care literele sunt reprezentate prin combinaţii de semnale scurte şi lungi – în jurul anului 1838.
Acest alfabet a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice. În 1912 a fost introdus, spre exemplu, apelul internaţional de pericol, SOS – 3 puncte, 3 linii, 3 puncte.

rad 180A neglijat să facă o cerere pentru patentarea invenţiei.
Pe 24 martie 1896, fizicianul rus Aleksandr Popov realiza prima transmisie a unui semnal prin unde radio din istorie.
Cu toate acestea, cinstea de a fi inventat transmisia radio nu i-a revenit lui deoarece a neglijat să facă o cerere pentru patentarea invenţiei.
Aleksandr Popov s-a născut în satul Turinskie Rudniki, în Munţii Ural, în familia unui preot. În tinereţe s-a arătat interesat de ştiinţele naturii, iar tatăl s-a străduit să-i asigure o educaţie cât mai bună. A urmat cursurile seminarului din Perm, iar apoi ale Universităţii de stat din Sankt Peterburg. După absolvire, Popov a început să lucreze ca asisten într-unul dintre laboratoarele universităţii, iar apoi a plecat să predea la Şcoala rusă de torpile navale din Kronstadt din insula Kotlin.