Întorcându-se asupra „lucrurilor însele”, analiza fenomenologică urmăreşte să surprindă şi să descrie nu atât varietatea formelor de manifestare, cât mai degrabă eidos-ul acestor lucruri, adică esenţa pură şi formală identificabilă în orice „obiect noematic”, în orice formă particulară a fenomenului autorității ce poate fi surprinsă de o conştiinţă cunoscătoare.
Așa că în această etapă a demersului analitic constatăm că delimitările conceptuale anterioare – dintre autoritate, putere, legitimitate, competenţă şi excelenţă – deşi extrem de utile, s-au dovedit a fi, până la urmă, insuficiente, întrucât autoritatea este asociată deseori - atât în vorbirea curentă, cât şi în discursurile specializate – şi cu notorietatea ori prestigiul.
- Detalii
- Scris de Ioan Tiplea
Titlul alarmant al comentariului de astazi nu l-am ales noi. E o formula mai atenuata inspirata de un articol cu un titlu si mai alarmant: 2067: The End of British Christianity ("Anul 2067 - sfarsitul crestinismului britanic") publicat de The Spectator in iunie anul acesta, scrie Alianța Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.
Articolul reda un portret sumbru privind situatia curenta, dar mai ales de viitor, a crestinismului in Marea Britanie. Conform articolului, ultimul crestin al Marii Britanii se va naste in 2067. Atunci Marea Britanie va inceta sa mai fie "mare" si se va transforma in altceva, un "altceva" care inca acum incepe sa se reliefeze la orizont.
- Detalii
- Scris de RGN
Citește mai departe: Analiză: Colapsul creștinismului în Marea Britanie
Excelenţei sale, Domnului Bogdan Aurescu,
Ministrul Afacerilor Externe – Bucureşti
Aachen, astazi, 18.08.2015
Excelenţă,
Sunt Lucia Soreanu Şiugariu, soţia poetului erou Ion Soreanu Şiugariu, căzut pe câmpul de luptă din Slovacia la 01 februarie 1945.
- Detalii
- Scris de ZO
Totul este un orgasm. Nașterea, moartea, debutul , inputul, totul. De astăzi nimeni nu mai moare de capul său. Numai din orgasm. Fiecare are două capete. Unul rece, altul cald. Niciunul nu-i aparține în întregime. Adică suntem niște viermișori văzuți din avion.Unul devine cuc, altul cucuruz, unul cucuvea, altul hulala, nu se merită , zice Mary din cartierul Primavery, știți că Yorik purta pălărie și a fost la președinție? A terminat prin orgasm. Cineva a strigat - ieși afară, a intrat în istorie , a luat o papară, după un orgasm groaznic. Avem timp pentru toate, să nu dormim, nepoate, să alergăm, netoate, să regretăm, fârtate, să-i judecăm pe alţii, să respectăm înalţii, să regretăm că scriem, scriitori între o mie, avem chiar şi proiecte, din lipsă de obiecte, avem timp de iluzii, de nu facem ocluzii, ambiţii şi cenuşă, destinul după uşă, din nori şi amănunte,
- Detalii
- Scris de BORIS MARIAN
Despre compozitorul Eugen Doga se spune că ar fi cel mai mare compozitor român în viaţă. De aceea, pare un paradox faptul că românii îl cunosc prea puţin. Maestrul concertează în ceste zile în Canada și SUA în adrul unui turneu official dedicate Zilei Limbii Române.
Legăturile sale cu România datează încă de pe vremea comunismului. El este cel care a realizat coloana sonoră a filmului "Maria Mirabela", însă noi îl cunoaştem în special pentru muzica din filmul "Şatra" care a rulat şi pe ecranele noastre sau din filmul "Gingaşa şi tandra fiară", pentru care a compus şi celebrul său vals, apreciat pe întreg mapapondul.
- Detalii
- Scris de RGN