Oamenii care scriu nu sunt oameni pe care nu poţi să-i crezi, pentru că ei ştiu să răstălmăcească cuvintele şi să se joace cu ele după propriul plac.
Oamenii care scriu nu sunt sinceri, dar sunt oameni în care poţi avea încredere. Ei trăiesc în universul lor şi-i compătimesc pe cei care nu ştiu să iasă din obişnuit, sunt oamenii pe care-i vezi singuri în cafenele cu o carte în mână sau privind în gol pe o zi ploioasă, singuri, nu pentru că n-ar avea cu cine să-şi petreacă timpul, ci pentru că se simt mai în largul lor aşa.
Scriitorii se îmbracă mult în negru, sunt inteligenţi, pentru că vorbesc mereu cu subînţeles şi se joacă cu mintea celorlalţi.
- Detalii
- Scris de ANDREEA BUZURIU
Pentru omagierea operei şi personalităţii unuia dintre cei mai valoroşi poeţi români, Octavian Goga, Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj, Direcţia Judeţeană Pentru Cultură Cluj şi Uniunea Scriitorilor - Filiala Cluj organizează Concursul Naţional de Poezie «Octavian Goga» . Concursul este deschis tuturor creatorilor de literatură din ţară .
Condiţii de participare
Pot participa orice autori, indiferent dacă sunt membrii ai unor asociaţii profesionale sau dacă au volume publicate sau nu.
- Detalii
- Scris de Ioana Lidia Ilea
Asociaţia „Prietenii Armoniei” şi Corala ARMONIA, organizează, în perioada 3-6 septembrie, o noua ediţie a Festivalului Internaţional Coral “Liviu Borlan”. Pentru a V-a ediţie a festivalului au fost selectate zece coruri, din Bulgaria, Letonia, Macedonia, Serbia, România. Festivalul-concurs debutează vineri, 4 septembrie, la ora 16.00, la Casa Tineretului din Baia Mare.
Juriul festivalului este format din: prof. univ. dr. Dan Cezar Buciu, de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti - preşedintele juriului; prof. Marcin Tomczak – Academia de Muzică “Stanislaw Moniuszko”, Gdansk, Polonia; conf. univ. dr. Grigore Mircea Cudalbu – Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti;
- Detalii
- Scris de GDL
În adolescenţă aveam un prieten care se dădea în vînt după picturile lui Jackson Pollock. Datorită lui am umblat o vreme prin librării pînă cînd am găsit un album de artă cu o serie de reproduceri din catalogul pictorului american. Opera lui era descrisă drept profund influentă şi inovatoare. Atunci – aveam 17 sau 18 ani – mi-a plăcut… în felul în care cuiva i-ar place un obiect neobişnuit pe care nu îl poate înţelege. Senzaţia de intrigă m-a dominat un timp şi am încercat să aflu mai multe despre genul de artă reprezentat de Pollock. Am citit studii, monografii, istorii de artă şi am devenit un iniţiat. Puteam conversa lejer în jargonul explicativ al artei moderne şi eram flatat de faptul că asimilasem cunoştintele necesare pentru descifrarea unei lumi impenetrabile şi vast superioară instinctelor estetice perimate ale muritorului de rînd.
- Detalii
- Scris de Emil Borcean
Lucrarile a sase importanti artisti internationali vor fi prezentate, in premiera in Romania, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti. Expozitia "Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie" isi deschide portile marti, 25 august 2015, la ora 19.00 in Sala Mare a ICR, din Aleea Alexandru nr. 38.
Lucrarile au fost realizate in aceasta vara in cadrul unei rezidente de creatie la Conacul Otetelisanu, iar ceea ce ii reuneste pe artisti este prietenia lor cu pictorul Christian Paraschiv, cel care, inainte de a se stabili la Paris in anii '80, a transformat radical arta experimentala romaneasca, orientand-o spre estetica internationala a postmodernismului.
- Detalii
- Scris de RGN