09.12.2015, Washington (Catholica) - Înseamnă pur și simplu a compătimi pe cineva sau a „îndulci” regulile? Acum, la începutul Jubileului Milostivirii, teologii catolici reflectează asupra milostivirii și asupra legăturii cu dreptatea. Adevărata milostivire este acțiune, este „a merge și a-i însoți pe oameni acolo unde sunt, în starea lor deplorabilă […] pentru a-i aduce la viață”, a declarat dr. William Mattison, profesor de teologie morală la Universitatea Catolică a Americii, într-un interviu pentru CNA. Starea lor se poate datora păcatului, dar și unei boli fizice sau emoționale, a mai explicat el.

„Atitudinea fundamentală a lui Dumnezeu față de umanitate este milostivirea”, a spus el. „Ne-am înstrăinat de Dumnezeu, în mod comunitar și individual, în păcat”,

Cunoscutul poet a fost prezent la festivitatăţile organizate cu prilejul zilei de 1 decembrie 1918 şi a relatat cele întâmplate

Documentele şi imaginile din acea perioadă descriu cât se poate de clar acest eveniment. Dezideratul unirii avea o istorie îndelungată, românii putând profita, în acel moment, de contextul politic internaţional, care favoriza concretizarea năzuinţelor lor.

Pentru început, a fost aleasă locaţia, oraşul Alba Iulia, fostă reşedinţă a principilor Transilvaniei şi reşedinţă a conducătorului unirii de la 1599, Mihai Viteazu. Stabilirea capitalei cunoscutului domnitor în acest loc,

"Oamenii aşteptă toată săptămâna ziua de vineri, tot anul vara, iar toată viaţa aşteaptă fericirea." Studiul dr. William Compton vorbeşte despre acţiunile, preocupările şi motivaţiile care contribuie cel mai mult la o viaţa bună.

În lucrarea Introducere în psihologia pozitivă, Dr. William Compton descrie psihologia pozitivă ca ceea ce "ne face viaţa normală mai împlinită". El utilizează diferite metode ştiinţifice (ipoteze, pronosticuri, studii, cercetare, analiză) pentru a înţelege aspectele pozitive şi cele care satisfac emoţional comportamentul uman. 
 
Studiile psihologiei pozitive ne amintesc că fericirea se găseşte mai rar în bunuri materiale sau în preocupările lumeşti.

O ediţie nouă a volumului "Mein Kampf", însoţită de numeroase comentarii, va fi publicată în Germania, în ianuarie, pentru prima dată după destrămarea celui de-al Treilea Reich, informează site-ul i24news.tv.

Această republicare a devenit posibilă datorită faptului că drepturile asupra volumului scris de Adolf Hitler vor reintra în domeniul public în 2016, a anunţat Institutul de istorie contemporană (IFZ) din Munchen, care se ocupă de acest proiect editorial.

Cartea, ce include textul dictatorului nazist, însoţit de 3.500 de comentarii şi adnotări, va conţine două volume şi un total de 1.948 de pagini şi va fi vândută cu preţul de 59 de euro, a precizat directorul IFZ, care lucrează la acest proiect din anul 2009.

La 3 decembrie 1888 a încetat din viaţă Carl Zeiss, inventatorul sticlei Zeiss. A întemeiat, în 1846, firma de instrumente optice care-i poartă numele (n. 11 septembrie 1816).

Carl Zeiss a fost al cincilea născut dintr-o familie cu 12 copii, din care doar şase au rămas în viaţă. Printre strămoşii lui se numără o serie de jurişti şi teologi sau personalităţi precum Christiane Vulpius, soţia lui Goethe, sau poetul Jean Paul.

Interesul lui pentru tehnică, matematică şi mecanică a crescut, motiv pentru care s-a înscris la Universitatea de Matematică din Jena, pe care a absolvit-o în 1834.