ch„Nu–i plătiţi pe cei care nu muncesc şi nu–i taxaţi pe alţii pentru că muncesc.” (Arthur Laffer)

Cuprins.
1. Soluţii foarte diferite în aplicarea aceloraşi prevederi legale
2. Necesitatea introducerii în Codul muncii a unor prevederi precise și la modul imperativ prin care să se dispună că şi salariaţii încadraţi cu timp parţial beneficiază de aceeaşi durată a concediului de odihnă ca şi cei cu timp integral
3. Interpretări greşite ale legii în baza cărora durata concediului de odihnă pentru salariaţii cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul lucrat
4. Soluţia corectă în stabilirea concediului de odihnă pentru salariaţii cu timp parţial
Anexa nr. 1. Precizări privind sensul și conţinutul unor termeni și expresii
Bibliografie

Rezumat.
Utilitatea practică a cunoaşterii problemei prezentate în acest material este dat de faptul că:
1. Priveşte circa un milion de salariaţi cu contracte de muncă cu fracţiune de normă, dintre care circa 370.000 au un singur contract de muncă cu timp parţial.

dostoevsky 1872La 16 noiembrie 1849, un tribunal rus l-a condamnat pe Fiodor Dostoievski la moarte. În ultimul moment execuţia a fost amânată.
Feodor Mihailovici Dostoievski (n. 11 noiembrie 1821 – 9 februarie 1881) a fost unul din cei mai importanţi scriitori ruşi, operele sale având un efect profund şi de durată asupra literaturii, filozofiei, psihologiei şi teologiei secolului al XX-lea. Cele mai cunoscute creaţii ale sale sunt cele patru mari romane, Crimă şi pedeapsă, Idiotul, Fraţii Karamazov şi Demonii, precum şi nuvela Însemnări din subterană.
Dostoievski s-a născut în Moscova şi a făcut cunoştinţă cu literatura de la o vârstă fragedă, prin intermediul basmelor şi legendelor scrise de autori ruşi şi străini. După ce mama lui moare în 1837 de tuberculoză, el şi fratele său Mihail sunt trimişi de tatăl lor, un chirurg militar în retragere şi extrem de sever, la Institutul de Inginerie Militară Nikolaiev din Sankt Petersburg. În această perioadă, au început crizele de epilepsie.
După absolvire, a lucrat ca inginer proiectant, dar obişnuia să traducă cărţi pentru a-şi suplimenta fondurile. În 1846 are un succes uriaş cu primul său roman, Oameni sărmani, şi se face remarcat de criticul şi filozoful Vissarion Belinski.
Dostoievski a fost arestat şi închis în 1849 pentru activităţi antistatale împotriva ţarului Nicolae I.

bd* Mintea este cea mai puternica arma a omului. Dar desi sunt folosite de secole, capacitatile uluitoare ale creierului raman in continuare invaluite in mister.
De sute de ani savantii se straduiesc sa dezlege modul misterios in care acest organ complex actioneaza asupra organismului nostru si chiar asupra obiectelor din lumea inconjuratoare. Telepatia, telekinezia, hipnoza, premonitia sau clarviziunea sunt fenomene pentru care nici azi nu s-au gasit explicatii multumitoare. De fapt, aceste puteri miraculoase se afla, in stare latenta, in fiecare dintre noi.
Autosugestia sau chiar un simplu gand au o forta uriasa: pot schimba destine, pot ucide si pot salva *

Un telepat rus uimeste lumea

Sala de conferinte a hotelului Renaissance din Mos­co­va este arhiplina. Pe scena, un barbat legat la ochi vor­beste cu o voce puternica. Mainile ii sunt intinse ca­tre sala, cu degetele rasfirate, apasand in aer niste bu­toane invizibile. "Barbatul din randul trei, locul 12, se gandeste la fiul sau, care se afla chiar acum la examen.

America în întregime este produsul de vârf al europenilor. Şi cum Europa de ieri şi de azi este cea mai strălucită creaţie a creştinismului, concluzia se impune de la sine. Dacă facem abstracţie de istoria insuficient cunoscută şi ridicol de puţin studiată a aztecilor, incaşilor, mayaşilor şi a altor piei roşii care au dat piept cu barbaria nimicitoare a primelor valuri de colonişti europeni, sosiţi pe aceste meleaguri după marile descoperiri geografice, constatăm că istoria Americii nu preia decât un fragment din povara mileniilor ce apasă pe umerii omenirii. Iar istoria Americii de Nord este un crâmpei în şi mai mare măsură, căci procesul de constituire al coloniilor se dovedeşte irelevant, îndeosebi atunci când avem în vedere materialul uman expulzat din metropolă: hoţi, prostituate şi răufăcători, după cum aflăm din romanul „Moll Flanders” al lui Daniel Defoe, adică indezirabili ajunşi în conflict ireconciliabil cu legile Marii Britanii.
    Războiul de independenţă din 1775-1783 au propulsat Statele Unite victorioase în efervescenţa istoriei moderne, astfel că americanii şi-au început asaltul către loja istoriei universale, fără a cunoaşte frământările epuizante ale veacurilor premergătoare.
    M-am întrebat de nenumărate ori care pot fi posibilele explicaţii ale formidabilului salt înregistrat de Statele Unite în doar două sute de ani, încât au ajuns astăzi să ocupe cu autoritate fotoliul liderului mondial. Şi iată concluziile desprinse:

andreica În Grădina Maicii Domnului vieţuitoarele erau atât de fericite încât nu îşi dădeau seama în ce grădină sunt. Furnicile alergau ziua şi noaptea la muncă, se cocoşau cu nepoţi şi bunici, cu treburi casnice, îşi omagiau conducătoarea, conducătorul, păsărelele erau libere să facă dragoste şi în ziua mare, nu ştiau de violuri şi miliţieni, piţigoii urmăreau tot timpul câte o piţipoancă, sticleţii se opreau la ce păsărică doreau, nu le interzicea maica şi tătucul legile nescrise, nici regulamentul, nici secretarii de partid, dimpotrivă făceau chef împreună pe la vreo cooperativă, pe la un bufet,  şoarecii învăţau bine dorind să fie ingineri, doctori pentru confraţii lor, la rugăciune nu era obligatoriu la nici o categorie de  vieţuitoare, grija grădinii nu trebuia să o poarte pentru că veneau şobolanii şi rezolvau tot în statistici,  gorilele doar făceau conferinţe congrese, nici măcar alegeri nu se făceau decât de formă pentru a nu introduce stresul, să se trăiască fără griji, leul se autopropunea el singur, furnicile, şobolanii, vulpile, lupii, ursul şi toată suflarea doar trebuia să se prezinte la vot să îşi arate mulţumirea de leul cel mai iubit, garantat şi sănătos, să sărbătorească reuşita cu oase de la alimentară care asigurau sănătatea deplină fără colesterol.