Nu există compartiment al vieţii sociale, cel puţin în viaţa laică, unde interesul să nu-şi manifeste atotputernicia: în politică, în afaceri, în ştiinţă, în cultură şi artă, la cei mici şi la cei mari, pretutindeni interesul mai vizibil ori mai ascuns se dovedeşte a fi nu doar motorul - dar ce spun eu motorul? -, ci însuşi Molohul nesăţios hrănit cu sănătate, bani şi vieţi omeneşti, căci el este chiar stăpânul veşnic nemulţumit, în faţa căruia se prosternează şi-i ling tălpile cei mai trufaşi dintre semenii noştri. Pentru că este ştiut că cine are, vrea să aibă şi mai mult. Şi astfel, unii dintre aceşti jucători orbiţi de patima câştigului şi ameţiţi de miasmele intereselor îndrăcite, ajung să-şi frângă gâtul şi să-i nenorocească pe mulţi alţii...

Le folosim frecvent, ca să dăm culoare şi savoare celor spuse şi scrise. Dar probabil că mulți ar fi puși în dificultate dacă li s-ar cere să explice de unde provin expresii precum “floare la ureche” sau “a freca menta”.

Aşa că iată originea unora dintre sintagmele des utilizate în limba română:

A freca menta

În Grecia Antică, masa pe care se serveau bucatele era frecată cu frunze de mentă proaspătă, pentru a scăpa de izurile neplăcute îmbibate, cu timpul, în lemnul ei şi pentru a da o senzaţie de prospeţime.

Evenimentul din data de 5 decembrie 1945 a dat naştere unor mituri, care continuă să fascineze şi astăzi amatorii de fenomene neobişnuite.

Puţină lume ştie că legendele legate de dispariţiile misterioase din apropierea aşa-numitului "Triunghi al Bermudelor" au apărut pentru prima dată în anul 1945. Primul eveniment asociat cu această zonă a fost dispariţia unui grup de 5 bombardiere americane, cunoscut în istorie ca "Zborul 19".

Niciunul dintre membrii echipajului nu a fost găsit.

Legile după care este organizată o religie oferă adepţilor săi şansa de a le interpreta, trecându-le prin filtrul propriei conştiinţe

Fiecare cult religios este guvernat de o doctrină. Legile după care este organizată o religie oferă adepţilor săi şansa de a le interpreta, trecându-le prin filtrul propriei conştiinţe. Apar, astfel, numeroase mituri legate de religii, care, uneori, pot deranja sau, din contră, pot stârni râsul.

Iată care ar putea fi cinci dintre cele mai interesante mituri legate religiile lumii contemporane:

Carmen Sylva era pseudonimul literar (care se traduce din limba latină prin „Cântecul pădurii") al Reginei Elisabeta a României – numele complet fiind: Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied –, născută în urmă cu 172 de ani, la data de 29 decembrie 1843 în Neuwied și decedată, în ziua de 2 martie 1916, la Curtea de Argeș.

Carmen Sylva a fost poetă, eseistă şi scriitoare, fondatoare de instituţii caritabile, patroană a artelor, Principesă și apoi prima Regină a României, timp de 45 de ani, prin căsătoria, în anul 1869, cu Regele Carol I de Hohenzollern-Sinmaringen (1839-1914), care fusese proclamat Domnitor, în ziua de 13 mai 1866,