leonardoLEONARDO da VINCI, născut pe 15 aprilie 1452 la VINCI, ITALIA, este unul dintre cele mai complete genii din istorie.....
Pictor, inventator, om de știință, anatomist, muzician, arhitect și filosof, da VINCI întruchipează idealul RENAȘTERII, combinând arta și știința într-o căutare neobosită a cunoașterii.
-Deși este renumit în toată lumea pentru capodopere precum MONA LISA și CINA CEA DE TAINĂ, mintea lui agitată l-a dus mult dincolo de pictură....
-Da VINCI a umplut mii de pagini din caietele sale cu desene și notițe care au explorat totul, de la anatomia umană la zborul păsărilor, mașini de război, dispozitive submarine și prototipuri de elicopter.
Aceste caiete sunt un testament al imaginației lor fără margini și curiozității științifice!
-LEONARDO a fost un observator obsesiv al naturii și al corpului uman.

4.Ionel I.C. Brătianu – un liberal fără egal

Motto:
Cu Brătienii la timonă
în faza de modernizare,
românii au simțit cu toții
că traiul lor este-n urcare,

iar România întregită
sub sceptrul unui mare rege,
a fost apreciată-n lume
ca o democrație-n lege.

    Istoria modernă a României (de la Alexandru Ioan Cuza și până la totala bolșevizare postbelică) nu poate fi concepută fără politica liberală și, desigur, fără formidabila activitate a Brătienilor, cei mai liberali dintre toți liberalii – la început tatăl (Ion C. Brătianu), apoi fiii (îndeosebi Ionel) și la urmă nepotul Gheorghe (George) Brătianu.

oznÎn data de 14 aprilie 1561 un fenomen ceresc este raportat deasupra Nürnberg și descris ca o bătălie aeriană între OZN-uri.
Incidentul OZN de la Nürnberg (1561) s-a petrecut la 4 aprilie 1561.
Locuitorii orașului Nürnberg au fost martorii unuia dintre cele mai misterioase evenimente atribuite manifestării fenomenului OZN.
Informații despre eveniment au apărut într-o foiță informativă imprimată 10 zile mai târziu pe 14 aprilie.
Numeroase scuturi strălucitoare, cruci de foc și nave în formă de țigară de foi au apărut pe cer.
Cetățenii orașului Nürnberg au rămas încremeniți din cauza acestui spectacol, privind cu spaimă obiectele ce evoluau pe deasupra lor. Oamenii au fost înnebuniți de groază când aceste obiecte aeriene au părut că se lansează într-o bătălie aeriană pentru supremație în ceruri.

p3.Ferdinand I, regele cu adevărat providențial pentru România

Episodul trecut l-am încheiat cu câteva aprecieri despre caracterul rigid al lui Carol I. Da, a fost un rege mare și atât de preocupat de asigurarea prestigiului monarhiei, mărturisește regina Elisabeta, încât „și în somn el poartă Coroana pe cap”. Cu „rigiditatea dusă la extrem”, ne  informează Ioan Scurtu în opul despre monarhia din România, și cu marea lui reticență față de politicienii români, Carol I inspira un respect solemn și glacial, „nu însă și o dragoste umană, atât de necesară totuși unui autentic conducător”.
Iată motivul pentru care Carol I s-a aflat în tragica situație „de a fi mereu izolat, de a nu avea niciun prieten, de a nu putea depăși anumite convenții protocolare”. Nu doar atât, căci moartea Măriucăi, singurul vlăstar al cuplului Carol de Hohenzollern – Elisabeta de Wied, lipsa unui alt copil, ca și deosebirile de temperament dintre cei doi soți auguști, au contribuit din plin la accentuarea însingurării regelui.

George valentin bibescuÎn data de 11 aprilie 1905, Principele G.V. Bibescu întreprinde, împreună cu soția sa Martha, Emanuel Bibescu, inginerul Dimitrie Leonida, soții Ferekyde și Claude Anet, o mare expediție cu automobilul în Persia, traversând Rusia, Crimeea și Caucazul.
George-Valentin Bibescu (n. 3 aprilie 1880, București, România – d. 2 iulie 1941, București, România) a fost unul dintre cei mai buni piloți români.
S-a născut la București în data de 3 aprilie 1880.
Al treilea copil al soților Bibescu este botezat la Biserica Domnița Bălașa, nași fiindu-i prințesa Vera Lobanov-Rostowski.
Primește numele primului născut, mort în 1879; George Valentin Bibescu, nepot al domnitorului Gheorghe Bibescu, pretendent de drept la tronul țării.
S-au păstrat puține informații privind copilăria lui.