”Doar când vei supraviețui încercării dușmanilor de a te elimina, prietenii te vor considera un ins cu virtuți speciale”
Albert Camus
”Pe unde trec poeții, rămân în urmă flori”
Radu Stanca
Când am primit invitația de a scrie câteva cuvinte despre acest volum, doamna Mihaela C.D. nu mi-a spus și că acest volum are două autoare… așa că gândurile mele s-au întâlnit încercând să le cunoască cât de cât pe amândouă. Și cum oare decât prin intermediul cuvintelor, ele fiind cele care ajung la inimile cititorilor emoționându-i pentru că altfel nu există artă. La inimile dumneavoastră au ajuns?
Există o credință veche potrivit căreia, atunci când ne naștem, ni se deschide o carte cu pagini albe și noi și prin tot ce împlinim în viața noastră, ne scriem propria poveste sau a altora, care vor rămâne drept mărturie a trecerii noastre pe pământ.
Fiecare carte tinde spre frumos, încearcă să străpungă marginile esteticului, să le depășească asemenea unei raze de soare străpungând în zori de ziuă liniștea infinitului nopților.
- Detalii
- Scris de Mircea Marcel Petcu
Florin Dragomir ne propune un volum inedit ce apare la prestigioasa editură de la Baia Mare și face parte din colecția Poesis.
Acesta ne propune o poezie autentică, desprinsă din viața satului românesc maramureșean.
Este o lume fantastică, conturată perfect, cu peisaje, cu locuri și personaje unice.
Florin Dragomir este o voce și la propriu, dar și la figurat desăvârșită și adevărată a satului românesc, ducând și transmițând prin purtarea cuvântului mai departe diferite datini.
Volumul ,,Eternitate rurală” pune amprenta pe sufletul și mintea oricărei persoane, care ar trebui să se mai oprească din goana nebună de zi cu zi și să reflecteze asupra lucrurilor simple, mărunte, dar care contează cu adevărat și care ne încarcă pozitiv.
Titlul este extrem de sugestiv și bine ales, el simbolizând în două cuvinte pe atât de simple, un adevărat univers rural, cu toate elementele ce îl alcătuiesc.
- Detalii
- Scris de Iulia-Maria Ciherean
Am primit de peste ocean, din Canada comunităților românești, de la cunoscuta poetă și promotor cultural Mihaela CD, o carte de aforisme și cuvinte de înțelepciune, intitulată Născut pentru a fi(Alt)cineva (Born to beSomeone (else) carte ce cuprine reflecţii, versuri şi enunţuri motivaţionale (reflections, lyrics, and motivational statements), apărută la cunoscuta editură Globart Universum din Montreal.
Cartea, bilingvă, română-engleză, se deschide cu un motto reprezentativ pentru intențiile autoarei apartinand lui Ion Minulescu : ''Ce-am fost cândva, azi nu mai sunt.../Dar ce sunt azi îmi pare rău/Că n-am putut să fiu mereu /Acelaşi cântăreţ cu chip de Sfânt...''(Ion Minulescu) având o prefață semnată de Lăcrimioara Iva, poet si scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor șef al revistelor Magazin critic și Cutezător,președinte al Euro Education, Sardinia-Italia, cu un Cuvânt al editorului semnat de Johnny Ciatloş-Deak, senior editor Globart Universum Publishing House, Montreal, membru al Uniunii Jurnaliştilor Independenţi din România ṣi cu un Cuvânt înainte cu titlul ''Urcând trepte de lumină'' semnat de prof Aurelia Rînjea, membru al World Poets Association România ṣi membru al Uniunii Scriitorilor de Limbă Română.
- Detalii
- Scris de Al.Florin Țene
Citește mai departe: Aforismele Mihaelei CD chitesența filozofiei umane sau “sarea gândirii magice“
Florin Dragomir este atât de ancorat în lumea arhetipală încât îi simți respirația în fiece vers, în fiecare imagine, în fiecare poem.
Îl (și) vezi aplecat în țarină, smulgând metafore, scuturându-le de praful viețuirii și luminându-le-n soarele contemporaneității.
Are-n el putința vindecării de urât și scrierea lui mustește de speranța (re)devenirii fiinduale.
Florin Dragomir tușează-n scrierile sale o lume ce n-o să poată dispărea niciodată!
E egal cu sine-n scrierile sale, dar se întrece cu sine însuși atunci când (se) pune problema imortalizării unui timp și spațiu în care noul și efemerul aproape că n-au ce căuta.
Scrisul lui are temelie de piatră, fundație înrădăcinată adânc în emoții și vremuri, scrisul lui relevă teama de pierderea obârșiei, scrisul lui poartă stigmatul unei dimensiuni românești ce nu poate fi egalată de nicio altă temă sau străfulgerare poetică.
- Detalii
- Scris de Ioan Romeo Roşiianu
Cartea de poezii „Timpul Iubirii” a autoarei Aurelia Rînjea a fost publicată la editura Ștef din Iași, România, în ianuarie 2023.
Octavian Paler spunea: „A iubi înseamnă poate a lumina partea cea mai frumoasă din noi” (Octavian Paler), iar volumul începe cu un motto: „Când ai ajuns la iubire, Ai ajuns la Dumnezeu”, iar Dumnezeu înseamnă Lumina! De aici tragem concluzia că a iubi înseamnă a lumina, iată deci o confirmare a citatului lui Octavian Paler. Pornind de la aceste cuvinte și cunoscând adevărul conform căruia Dumnezeu este Iubire și Adevăr, vom înțelege că pentru noi oamenii muritori, iubirea (a iubi profund) este o formă divină de luminare, de apropiere de Dumnezeu.
În cuvântul introductiv cu titlul: „Divin” autoarea Aurelia Rînjea explică sensul nostru de a fi, dat de Dumnezeu: „Avem o singură menire, Iubirea care te trăiește. E vremea tocmai bună de descuiat ferestrele sufletului, frumusețea ei divină să te locuiască! Totul începe cu Iubirea! Iubirea, aceea primordială și necondiționată, care te întâmpină din începuturi, ca o țesătură nevăzută a naturii, precum firele umanității care ne leagă împreună printr-o pulsație cosmică, chiar în inima a Tot Ceea Ce Este. E sădită în noi, e respirația sufletului, iar noi nu avem decât să ne bucurăm de ea, s-o conștientizăm, s-o creștem și s-o mărturisim. Iubirea a fost creată de Dumnezeu şi insuflată creaţiei Sale. Ne naştem cu acest frumos dar al iubirii, cu bucuria de a trăi într-un univers dinamic şi plin de armonie. Iubirea e vibraţie, e lumină, e cea mai mare virtute”.
- Detalii
- Scris de Mihaela CD