Volumul Sfeşnic în rugăciune impresionează cititorul cum poate s-o facă numai o rugăciune izvorâtă din curăţenia inimii şi care se îndreaptă înspre inimile însetate de balsamul frumosului şi adevărului prin forţa irezistibilă a iubirii atotumanului.

            Iar poetul, o ştie oricine, este cu adevărat atotuman doar în măsura în care a fost dăruit cu har, astfel ca prin cuvintele din limba în care s-a născut şi crescut, mai devreme sau mai târziu să poată ajunge în vecinătatea Cuvântului.

            Traian Vasilcău ne asigură chiar din titlu că poezia dobândeşte dulceaţă divină, ceea ce-i totuna cu eterna prospeţime,

Corina Dimitriu – “În preatârziul clipei”, Editura Rovimed Publisher, Bacău, 2014

Un fel de „Cântare a Cântărilor” ori chiar un epitalem mi s-a părut cartea “În preatârziul clipei”,Editura Rovimed Publisher Bacău, 2014 a Corinei Dimitriu, citita într-o noapte cu super Lună plină în Pești”! Cine știe, m-oi fi conectat la „înțelepciunea universală” în acea noapte magică când orice miracol se poate petrece, de m-am simțit cuprinsă “de o stare incredibila de magie” lecturând unul după altul minunatele poeme de dragoste din cartea mai sus amintită!

Poetul Rodian Drăgoi s-a născut în anul 1951, la Segarcea Vale, lângă Turnu-Măgurele şi a debutat la o vârstă fragedă, fiindu-i recunoscut talentul pe când avea doar 15 ani. La vârsta de 28 de ani a debutat în „Caietul debutanţilor“ apărut la Editura Albatros din Bucureşti. Aceeaşi binecunoscută şi exigentă editură i-a publicat în anul 1981 volumul intitulat „Către iarnă“, iar în anul 1984 volumul care poartă un titlu atât de inspirat „Fotografia absenţei mele“. Au urmat apoi alte câteva volume de versuri, tipărite de Rodian Drăgoi, poetul care nu s-a grăbit să publice carte după carte, doar din dorinţa de a se lăuda cu maldărul de volume tipărite, dând dovadă astfel de o autocenzurare a valorii. El poate fi socotit ca făcând parte din grupul puţinilor poeţi contemporani, exigenţi cu propriile creaţii literare. Şi lucrul acesta îi face cinste desigur.

Nuvela lui Ștefan Aurel Drăgan, ”Cilioaia”, a apărut la editura ”Risoprint” din Cluj-Napoca, în anul 2013.
O descriere a unor secvențe din viața rurală dintr-un sat  maramureșean, din vremea sfârșitului celui de-al doilea război mondial. Câteva întâmplări care ilustrează ritmul și psihologia marii năuceli adusă de finalul dramatic al conflagrației: personaje debusolate – faptele lor haotice. Scriitorul, bun psiholog, are talentul de a le înțelege gesturile și de a le descrie mișcările brauniene, subtil, cu sensibiliatea de care este nevoie pentru o relatare aparte. Aparte pentru că sublimarea caracterului transformărilor sociale determinate de sosirea trupelor de ocupație sovietică, de retragerea celor germane, este indusă cititorului prin descrierea naivităților, candorii țăranului român surprins de aceste evenimente.

Eminescu de la poetic la divin” de Puiu Ioniță , Editura Doxologia Iași 2014

Cartea „Eminescu de la poetic la divin” autor Puiu Ioniță, aflată în patrimoniul Centrului „Mihai Eminescu “ din Bârlad, mi-a fost încredințată spre lecturare și prezentare în cadrul evenimetului intitulat „Eminescu în contemporaneitate”. Puiu Ioniță, lector la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași este și un militant activ pentru predarea religiei în școli, fiind președintele Asociației părinților pentru ora de religie - organizația din Iași. Cartea este apărută la Editura „Doxologia” și are binecuvântare din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Teofan.