mscEu am  credinţa că viaţa mea e un banc  iar ziua de ieri  mi-a confirmat-o : e un banc dintre cele cu spitalul de nebuni .
Un prieten căruia nu-i voi divulga numele , ajuns la vârsta când are toate șansele să facă o criză existenţială ,se gândește să prevină situaţia și să aducă o inviorare vieţii de familie . N-a cautat prea mult soluţii fiindcă i-a răsărit în drum, ca un făcut, un magazin neortodox pentru adulţi. Mulţumind în gând universului dar și  tuturor sfintilor -așa , preventiv -   intră în  sexshop și cumpără niște cătușe cu blăniţă roz . Bineinţeles că nevastă-sa, a ripostat cu niște cuvinte dure din care el a dedus că n-a ales bine culoarea.  Așa că a descusut blăniţa de pe cătușe  și a lăsat timpul să treacă in speranţa că  soţia lui cea nerecunoscătoare va inţelege subtilitatea gestului  său .
     Asta se-ntampla acu' vreun an .
    Ieri , ce credeţi că  i-a  trecut  lui prin minte  când se plictisea singur acasă ? Să probeze cătușele.  Gândit și făcut .Problema a  apărut când să le deschidă , căci ia cheiţa de unde nu-i !


     L-au trecut toate nădușelile dar și-a spus că poliţia are soluția .S-a deplasat la cea mai apropiată secţie și a rugat un poliţist de-acolo să iasă puţin afară . Au fost câteva minute de parlamentări - el stând în  căldura de ieri cu o geacă pusă peste mâini-și omul legii  se lasă convins să îl urmeze afară,  unde constată uimit următoarele : unul mare și cam negricios ( căci așa arată  amicul meu  ) cu un mercedes negru , voia să i se descuie niste cătușe de la mâini! Poliţistul n-a zis nimic  dar s-a întors în clădire . Prietenul meu n-a așteptat să vadă dacă l-a convins, s-a speriat și a demarat în trombă .
      A parcat la umbră și a  rămas pe gânduri .  Pe când se gândea el așa, tocmai ce a trecut pe lângă el mașina pompierilor ce se întorcea din misiune. S-a luat după ea  și s-a oprit în poarta pompierilor. Unitate militară. Nu intră oricine  cum vrea... A vorbit cu paznicul.   De data asta a abordat problema cu toată sinceritatea și i-a cerut să-l ajute . Paznicul a chemat pe cineva , care după ce a auzit povestea , a mai chemat vreo câţiva .  După ce s-au amuzat bine vreo juma'de oră i-au răspuns că ei nu au cum să-l ajute dacă nu sunt solicitaţi prin 112 . Textual refuzul a fost următorul :
      -Uite , te dai colea dupa colţ , suni la Urgenţe , zici că vrei descarcerarea și noi ieșim cu ...nino'nino' ...și cu girofarul și venim la tine !
        Acela a fost momentul în  care 'a sunat un prieten ( adică pe mine) să-i pună o pilă . I-am pus o pilă și baieţii l-au descarcerat pe loc fără nino'nino si girofarul din dotare , ce-i drept . După care tot el a venit cu pretenţia să nu-i spun lu'nevastă -sa . Io-te că nu i-am spus și vă rog să nu-i spuneţi nici voi !
      Dacă ăsta nu-i balamuc ...