chParodie la adresa mentalităţilor şi a modului de viaţă imoral
și parazitar întâlnit tot mai mult în societatea „modernă”.
Din cartea „Viaţa, religia și fiscalitatea”, de N. Grigorie Lăcriţa.

Domnule Director

Subsemnatul Fericitu Yok, domiciliat în strada Evazioniştilor legali nr. 666, cu deosebit respect vă rog să mă ajutaţi în clarificarea următoarelor probleme:
1. În anul 2000, m-am căsătorit din dragoste cu văduva prietenului meu de suflet Ciufutu, o femeie foarte frumoasă, care avea o fată de 18 ani.
Tatăl meu, după căsătoria mea, ne-a vizitat de mai multe ori, ca până la urmă, să se îndrăgostească de fiica mea vitregă, cu care, în cele din urmă, s-a căsătorit, fără să-mi ceară consimţământul, dar pe care, mai târziu, i l-am dat.
Deci, fiica mea vitregă, mi-a devenit mamă vitregă, iar tatăl meu, ginerele meu, eu fiind în acelaşi timp socrul tatălui meu.


Soţia tatălui meu, adică fiica mea vitregă, care în acelaşi timp este mama mea vitregă, a născut un băiat, care este nepotul meu, fiindcă eu sunt soţul mamei fiicei mele vitrege, dar acest băiat este şi fratele meu, fiind făcut de tatăl meu.
În acelaşi timp, soţia mea a devenit bunică, deoarece este mama soţiei tatălui meu, iar eu sunt nepotul soţiei mele.
Nu mult mai târziu, soţia mea a născut un băiat care a devenit cumnat cu tatăl meu, fiind frate vitreg cu soţia tatălui meu şi cu această calitate este şi unchiul meu.
Copilul meu este fratele mamei vitrege, iar prin mama mea vitregă, soţia mi-a devenit bunică şi eu am devenit bunicul meu propriu.
Având în vedere cele de mai sus, vă rog să-mi precizaţi:
1. Copilul meu, care în acelaşi timp este unchiul meu, cumnat cu tata şi frate cu mama mea vitregă, are dreptul la alocaţie de stat pentru copii?
2. Pentru aceste persoane, care sunt înregistrate în evidenţa organelor fiscale fără venituri impozabile, care se află în întreţinerea mea, doresc să ştiu:
2.1. Cum se stabileşte gradul de rudenie pentru fiecare cu fiecare?
2.2. Care este gradul meu de rudenie cu fiecare?
2.3. Dacă în stabilirea gradului de rudenie pentru fiecare are importanţă faptul că avem toţi (a) aceeaşi grupă de sânge şi (b) sânge albastru (cum numai Regii au, fapt pentru care foarte multe persoane doresc să intre în nobila noastră familie) ?
2.4. Care dintre aceste persoane au dreptul să beneficiez de moştenire după decesul meu?
2.5. Dacă aceste persoane, pe care eu le consider membre ale familiei mele, au dreptul la asigurări sociale de sănătate gratuite în condiţiile în care numai eu muncesc cu carte de muncă la o fabrică de împachetat fum ?
3. Pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile legale la moştenire după decesul meu, pe care eu vreau să le declar de pe acum ca moştenitori legali, cum trebuie să procedez pentru a nu crea disensiuni în această familie a mea, foarte unită până în prezent?
Cu speranţa că voi primi un răspuns clar şi pe bază de temei legal, vă mulţumesc etern, atât înainte, cât şi după moarte.
2. Fiul meu, un non-conformist, studiind în civilizatul Vest Sălbatic, şi-a sunat mama la telefon, adică pe soţia mea, purtând următoarea conversaţie:
„–Mama, am SIDA ! Trebuie să mă întorc acasă să mă tratez.
– Dacă si SIDA, atunci să nu te întorci, fiule.
–De ce, mama ?
–Dacă te întorci, soţia ta va fi infectată; de la soţia ta se va infecta fratele tău; de la fratele tău sora nevestei lui; de la ea tatăl tău; de la tatăl tău sora mea; de la ea, soţul ei; de la soţul ei mă infectez eu; de la mine fratele tatălui tău; de la el sora ta; şi daca sora ta se infectează cu SIDA, se va îmbolnăvi toată localitatea noastră. Aşa că, în numele Domnului, nu te întoarce acasă, ci rămâi şi tratează-te acolo pentru că acolo cei bolnavi se tratează cu medicamente, pe când la noi numai cu prohodu !”
Vă rog să-mi comunicaţi dacă soţia mea are dreptate şi a procedat corect ?

                                                                      Cu deosebită consideraţie, Fericitu Yok.