InimaOare de ce nu înțelege Bărbatul că Femeia este sensibila și că ea îți pune sufletul în tot ceea ce face? De ce nu înțelege Bărbatul că pentru ea conteaza lucrurile mici, făcute cu drag și din drag? Oare de ce îi dărâmă el adeseori castelul prin răceala și indiferența lui?
 
Vreau să cred că eu, Femeia, sunt importantă pentru el, Bărbatul, și că de fiecare dată când fac un pas către el, natural ar fi să facă și el un pas către mine. Indiferent că este tata, fratele, fiul, iubitul / soțul.
 
Eu sunt reprezentanta tuturor femeilor dinaintea mea.
Eu sunt rezultatul celor bune, dar și a problemelor pe care Femeia din trecut le-a avut de împărțit cu el, Bărbatul.
Iar el îl reprezintă pe Bărbatul din toate timpurile și a preluat transgenerațional toate angoasele, nemulțumirile și traumele pe care Femeia de dinaintea mea i le-a cauzat lui până acum.
Așa că Doamne, oare nu mi s-a dat o povară prea mare?
Cum aș putea eu să vindec atâtea răni deschise și vechi, de mii de ani? Nu e posibil, așa că fă-mă mai înțeleaptă.


 
Video


 
Ajută-ne Doamne pe amândoi să ne șlefuim unul pe altul, dar cu respect și demnitate.
 
Dă-mi Doamne mie putere și inspiratie ca să fiu capabilă și să îi arăt că viața este frumoasă. Așa panseluță cum sunt eu. Pescăruș Alb, mi se mai spune.
Fă-l Doamne să înțeleagă că eu nu am parte de mai puține și mai ușoare provocări, poate din contră. Fiind sensibilă ți vulnerabilă, greutățile îmi sfâșie sufletul în bucăți, iar atunci mi-ar prinde bine să am parte de blândețe, de-o vorbă bună, de umărul lui pe care să suspin și să îmi plâng tristețile.
 
 
Deschide-i Doamne, Lui, inima…
 
Oh, Doamne înduplecă-l pe el să nu mai fie atât de aspru, rece și arogant.
 
Să simtă, să înțeleagă lumea și existența însăși.
Dă-i Doamne, Lui emoție, încântare, tresăltare.
Vindecă-i Doamne toate rănile trecutului care-l fac încă să sufere enorm. Știu că de aceea își pune zilnic măști de insensibil și uneori se preface că este curajos.
Trimte-i Doamne, Lui iubirea mea să-i fie leac.
Spune-i tu Doamne că îi simt permanent durerile și totuși nu îl judec, chiar dacă el mă face să sufăr, uneori să plâng.
 
Dă-i Doamne să nu mai fie superficial, să intuiască și partea nevăzută a lucrurilor, profunzimea. Să înțeleagă că iubirea este imens mai mult decât un pat și-o masă.
Fă-l Doamne să priceapă că el este de la natură generos și că are acolo, undeva, o inimă fabulous de mare.
Spune-i Doamne, Lui că îi va face bine să ofere, fără limite, atenție și răbdare. Și mai ales, timp din timpul lui.
Fă-l Doamne să înțeleagă că toate războaiele pe care le-a purtat Bărbatul vechi din toate viețile trecute, el le poartă încă în el. Și-nvață-l Tu să se lepede de ele, să renunțe la încrâncenare și la viziunea pesimistă, pentru că viața este și dulce, nu doar luptă și competiție.
 
Dă-i Doamne înțelepciune mai multă ca să își înțeleagă cauzele problemelor care-s mereu emoționale, pentru că dacă nu o va face se vor perpetua la infinit, și îi vor provoca răni permanent. Lui însuși cât și mie, Femeii de lângă el.
Spune-i tu Doamne că nu poate pune mereu sub preș ceea ce nu îi place, să nu mai arunce totul în subconștient pentru că de aceea are zile în care acele nefericiri răbufnesc și mă rănește emoțional pe mine, Femeia ce îi iese în cale.
Fă-l Doamne să înțeleagă că aceleași provocări se vor repeta prin forme și culori diferite, dar în fond ele vor fi mereu aceleași. Că este timpul să-și analizeze emoțiile, să-și înțeleagă comportamentul și să-și învețe lecțiile. Este de mult timpul să apară El ca Bărbat Nou, rațional și pragmatic, dar în același timp atent și blând.
 
Deschide-i, Doamne, Lui inima...
 
Am scris aceste rânduri cu ceva timp în urmă, atunci când nu prea înțelegeam viața și nici pe el, Bărbatul. Din fericire, între timp am căpătat înțelepciune iar acum știu că eu, Femeia, îl inspir pe El, Bărbatul, să-și deschidă inima.
Ei bine, acesta a fost un proces lung, uneori dureros și care a cerut mult din timpul, atenția, energia mea – din viața mea. Mi-au trebuit câțiva ani de zile ca să atrag un Bărbat puternic, adică implicat și asumat, dar și blând în același timp.
Vrei și tu ca partenerul tău să te privească zi de zi ca pe o regină?
Ei bine atunci te invit să citești cartea mea *Știam că o să vii în alb, o carte despre dragoste, relații, viață și care cuprinde 5 secrete - îndemnuri către împlinire. O găsești pe elefant.ro și pe Amazon.