irrzStudiile au fost efectuate la Institutul Einstein cu un sondaj efectuat la peste 300 de centenari, în timp ce s-a constatat că majoritatea erau oameni foarte fericiți. De remarcat este faptul că Ziua Internațională a Fericirii 2020 nu este data în care se cultivă consumul de dopamină al organismului - dimpotrivă, se intenționează să amintească chintesența elementelor de natură umană, precum sportul, hobby-urile, religia, care ne fac oameni unici.Poveste de sărbători

Merită să înțelegem că un astfel de concept ca „Fericirea” este considerat a fi considerat simultan în două planuri: în primul rând, este un concept filosofic care este o caracteristică a sufletului și, în al doilea rând, este un concept medical care determină starea hormonală a unui organism. ONU a decis cu privire la câte evenimente dedicate fericirii. În ciuda faptului că vacanța este sărbătorită pe 20 martie, istoria vacanței a început pe 28 iulie 2012. În această zi, organizația a invitat toate țările participante să îndrepte toate forțele lor de stat către dezvoltarea unei umanități fericite. Principalii destinatari ai petiției au fost:
•    Administrațiile statului;
•    Organizații non-guvernamentale pe scară largă, cum ar fi Crucea Roșie;
•    Filantropi privați;
•    Activisti civici experimentati politic.
 
De asemenea, nu uitați că ONU este o asociație de țări, ceea ce înseamnă că a fost țara de origine. Surprinzător, propunerea a fost făcută nu de una dintre țările democratice progresiste, ci de mica monarhie - Bhutan, iar din această țară muntoasă a început istoria sărbătorii. Locuitorii țării au decis să-și împărtășească fericirea nu întâmplător, exact cu un an înainte, cercetătorii ONU au evaluat fericirea cetățenilor din toate țările, potrivit cărora, rezidenții din Bhutan au fost cei mai fericiți. De asemenea, cercetarea a condus la extinderea cercetării psihologice care vizează studierea religiei în ceea ce privește impactul asupra sănătății psihologice a unei persoane.
Pe lângă faptul că a stabilit data când sărbători evenimentul, ONU a propus o serie de domenii specifice de dezvoltare care ar putea ajuta oamenii nefericiți:
1.    Creșterea nivelului de legalitate și eradicarea corupției, ceea ce va reduce riscurile economice pentru afaceri;
2.    Egalitatea juridică a tuturor sectoarelor societății, ceea ce va elimina opresiunea micilor comunități naționale și religioase;
3.    Introducerea educației gratuite, ceea ce face posibilă egalizarea șanselor de bunăstare economică pentru toți cetățenii;
4.    Îmbunătățirea infrastructurii țării permite creșterea circulației mărfurilor și stabilizarea monedei.
Tradiția evenimentului
Evenimentele tradiționale dedicate vacanței la Moscova includ, de obicei:
•    Salutări de sărbători din partea șefilor și membrilor onorifici ai organizațiilor caritabile care îmbunătățesc țara noastră;
•    Prelegerile sociale și conferințele au drept scop diseminarea între societate a rezultatelor cercetărilor științifice pe probleme de fericire, precum și o explicație a mecanismelor de aplicare practică a acestora;
•    Evenimente de caritate al căror scop este de a-i ajuta pe cei mai nefericiți;
•    Costumate flash-uri în locuri aglomerate conduse de participanți la diverse mișcări sociale;
Interesant! "Recent, un alt festival neobișnuit a apărut în Rusia. Organizăm o competiție culinară de produse„ fericite "în Ziua Fericirii și care provin din Occident. Această competiție diferă de cele similare în faptul că produsele care conțin endorfină, serotonină și dopamine pot fi utilizate pentru gătit."
 
Ziua fericirii și a sociologiei

Așa cum am menționat mai sus, fericirea ca concept poate fi considerată în două planuri: medical și psihologic, fiecare dintre ele fiind important. Astfel, studiile sociologice realizate de portalul german „qipu” au identificat 5 factori care afectează cel mai mult fericirea:
•    Familie - 25%
•    Bani - 29%
•    Prezența copiilor și bunăstarea lor - 29%
•    Căsătoria și calitatea acestei relații - 47%
•    Sănătate - 65%
După cum se poate observa din cele de mai sus, prezența sănătății și o familie cu drepturi depline, în sensul clasic, este cea care face oamenii cei mai fericiți, ceea ce este relevant pentru opinia că minoritățile sexuale și cuplurile fără copii sunt considerate cele mai jignite secțiuni ale populației. Apropo, religia a rămas, de asemenea, departe de cerințele sociale de bază ale europeanului mediu.
Fericire în bani?
Cea mai interesantă parte a multor studii de caz este banii. Deci, conform aceleași studii qipu, media germană are nevoie de doar 4,4 milioane de euro, în timp ce britanicii au nevoie de cel puțin 9 milioane de euro. Nu s-au efectuat studii similare în Rusia, dar afirmațiile populare precum „nu există niciodată mulți bani” vorbesc atât de mult. Această atitudine a cetățenilor noștri a avut ca rezultat nu doar un decalaj imens între bogați și săraci, ci și în coeficientul de fericire extrem de scăzut din țară.
 
Ziua fericirii și biochimiei

La nivel chimic, fericirea este procesul de obținere a plăcerii prin eliberarea neurotransmițătorilor în sânge - substanțe prin care informația este transmisă între neuroni prin sinapsă. Principalele substanțe ale acestui grup sunt:
1.    Dopamina - este baza sistemului „recompenselor” care formează atât un sentiment de fericire în general, cât și atașamentul său de anumite acțiuni (obiceiuri). Datorită lui, oamenii nu mai pot să renunțe la fumat, să bea cafea, să bea vineri sau să utilizeze droguri, în același timp, această substanță este cea care îi face pe sportivi să nu renunțe la antrenamente, ci să creeze oameni în sfera intelectuală de activitate. Pe lângă faptul că afectează psihicul, dopamina este utilizată de organism în procesul de control al motilității.
2.    Serotonina - este responsabilă de starea de spirit și stabilitatea acesteia, în plus, afectează somnul și capacitatea de a-și aminti. Nootropicele și antidepresivele vizează în special producția de serotonină, deoarece o creștere accentuată a dozei sale în sângele uman provoacă o bună dispoziție pe termen lung, fără a provoca o toleranță persistentă în contrast cu dopamina.
3.    Endorfinele sunt produse ca răspuns la cortizolul hormonului de stres, creând un gust plăcut în situații stresante și periculoase la sportivi extreme, precum și după antrenamentele de forță. Medicamentele grupului de opiacee au un efect inerent similar, ceea ce le-a făcut atât de populare.
4.    Kanabis - o substanță narcotică care este interzisă traficului în Rusia afectează receptorii canabinoizi.
5.    Oxitocina neuropeptidică stă la baza iubirii, afecțiunii și plăcerii din partea sexului. În plus, este produs în timpul nașterii, forțând-o pe mamă să își iubească copilul.
6.    Norepinefrina - este „părintele” chimic al adrenalinei. La baza sa, este responsabil pentru emoțiile negative, dar este de fapt principalul instrument pentru dezvoltarea sănătății, atât psihologice, cât și fizice.
 
Interesant despre Happy Day 2020

Există mai multe fapte despre fericire, a căror cunoaștere în această zi poate ajuta la privirea vacanței dintr-un nou unghi:
•    Galbenul - din punct de vedere științific, este cea mai pozitivă culoare;
•    Ultimele cercetări ale Institutului Pământ au fost realizate în 2016, conform cărora Danemarca a fost recunoscută drept cea mai fericită anul acesta;
•    Budismul spune că fericirea este o valoare de neatins, dar calea către ea este sensul vieții;
•    Sportul, dormitul și discuțiile cu oameni drăguți sunt calea cea mai rapidă spre fericire.