tmDacă există într-adevăr ceva extrem de periculos împotriva vieții de pe Terra cu siguranță omul deține profilul respectivului pericol. Aspectul cel mai trist al ipocriziei omului știm cu toții că a fost, este și va rămâne pentru mult timp de acum încolo înșelarea. În preajma omului este de așteptat tot timpul să se manifeste răul. Acest fenomen are loc prin prisma faptului că omul pune în dubiu realitatea naturală. Punând în discuție realitatea naturală omul își promovează de fapt trăirile proprii pe care, din păcate, le consideră reale. Un singur om ar putea schimba întreaga situație nefastă de pe această planetă dar omenirea încă nu a reușit să "producă" acel om. Tentative au existat dar, după cum știm cu toții, au eșuat lamentabil. Mie mi se pare aproape imposibil ca aceste vremuri să producă sau să ridice pe cineva care să aibă capacitatea de a înfrunta societatea, de a-i înfrunta pe ceilalți. De ce afirm acest lucru ? În primul rând pentru faptul că mult timp nu mai există și, în al doilea rând, fiindcă omul simte în subconștientul său de element "social" că nu mai are niciun rost pe Pământ. Acest adevăr îl putem vedea zilnic pe chipul tuturor oamenilor.
De ce omul nu-și respinge credințele, cunoașterea, suferințele, plăcerile, răul în ansamblul lui ?

Pentru că dacă ar respinge răul el, omul, ar deveni cea mai mare problemă a "Lumii sociale". Efectiv Lumea socială s-ar bloca/prăbuși. Nu știm ce este Lumea socială ?! Sigur că nu. Altfel nu am fi la final de drum și nu am trăi toate aspectele răului. Lumea socială este un fel de "inteligență artificială". Inteligența artificială socială (IAS) este mecanismul prin care oamenilor li se fixează "prețul" sau mai bine zis li se fixează răul social. În baza prețului/răului social omul, noi înșine, ne câștigăm de fapt dreptul de a-i cataloga și de a-i înșela pe ceilalți. Politica/Lumea socială exact aceasta face prin mecanismul inteligenței artificiale sociale, administrează exploatarea unora în folosul sau detrimentul altora. Inteligența artificială socială conduce apocaliptic politica și mințile oamenilor de astăzi. Politica, societatea, așa cum sunt astăzi, nu sunt doar o imensă înșelare, ci iminentul sfârșit al speciei umane.
Oamenii degeaba studiază manifestările Lumii sociale. Nu manifestările în sine sunt cauza a ceea ce se întâmplă nefast pe Terra, ci intențiile pe care le favorizează Lumea socială, lumea inteligenței artificiale/sociale. În intențiile sociale se ascunde înșelarea de care suferă și din cauza căreia specia umana va dispărea. Un balon înainte de a se sparge se "dezvoltă frumos" apoi... Bum!
Convingerea că știința sau divinitatea se vor "opune" distrugerii omului denotă cangrena socială și mentală prin care este păstorită viața "socială" a fiecăruia dintre noi. Viața, planetele, materia reprezintă în realitate data de scadență a manifestărilor pe care le "îngăduie" timpul/Universul.
Atunci când considerăm că recunoaștem cu brio binele, de fapt, răul și-a făcut cu tenacitate treaba.
Avem cu toții indicii despre ceea ce se va întâmpla cu viitorul/copiii nostru/noștri, totuși, ce anume ne face să rămânem orbi/sociali în fața acestui adevăr ?! Să fie oare înșelarea socială cunoașterea sau divinitatea din noi ? Să fie oare omul cea mai profundă rană a adevărului ?
În comparație cu oamenii din trecut omul modern e o persoană care trăiește cea mai profundă confuzie. Omul modern își demolează propriul refugiu prin faptul că prin Lumea sa socială se consideră/construiește profund inteligent. Va urma.