mpÎntre 31 iulie și 11 august se va desfășura a 24-a ediție a taberei de creație și a forului profesional Minimum Party, la Gura Tisei în comuna Plăieșii de Jos, județul Harghita. În acest an cei interesați pot participa la diverse ateliere de creație, tabăra având tema principală: marea în picătură, concentrând la detalii în cursul actului creator, iar în cadrul forului profesional vor avea loc prezentări legate tot de această tematică. Pentru mai multe detalii vizitați: www.minimumparty.org.
Referitor la tematică: vom căuta măiestria în detalii, totaliatea în părțile componente, formula care creează structuri. Mai putem completa acesta cu zicătura diavolul este ascuns în detalii, ceea se referă exact la contrariul celei de dinaninte. În orice plan măreț poate fi ascuns răul, inacceptabilul sau posibilitatea greșelii în detalii. Pentru că de obicei la taberele Minimum Party examinăm pe cele două părți al medaliei, și acum căutăm îngerul și diavolul – în detalii.


Ateliere de creație: atelier muzică – coordonat de Miqueu Montanaro (Franța), atelier vizual – coordonat de Pál Péter (Târgu Mureș), atelier foto – coordonat de Mosberger Róbert (Mór-Ungaria), atelier videoanimație – coordonat de Hátszegi Zsolt (Miercurea Ciuc) și de documentare video coordonat de Schneider Tibor (Cluj Napoca), atelier de  (pantomim) – coordonat de Bölöni Endre Dix (Budapesta), atelier de arhitectură – coordonat de Márton Ildikó (Odorheiu Secuiesc), atelier de literatură – coordonat de  Vida Gábor (Târgu Mureș), atelier meșteșugăresc – coordonat de Pusztai Fruzsina (Cluj Napoca), atelier de filosofie – coordonat de Pálfalusi Zsolt (Budapesta), atelier de teatru experimental – coordonat de Szabó Attila (Miskolc-Ungaria).
Această tabără de creație este deschisă atât pentru artiști profesioniști cât și pentru amatori. Actul creator comun, construirea spontană a relațiilor între participanți și (nu în ultimul rând) deconectarea de la cele obișnuite zi de zi înființează acea neobișnuita experiență comună, care face tabăra de creație Minimum Party unică pe paleta evenimentelor asemănătoare. Descrierea atelierelor se găsește pe pagina de web sus menționat unde se poate registra până la data de 30 iulie sau la locația taberei pe 31 iulie.
Finanțatori: Direcția de Relații Interetncie a Guvernului României (DRI), Fondul Cultural Ungaria (Budapesta), Uniunea Democrată Maghiară din România și Fundația Communitas (Cluj Napoca).
Parteneri: Primăria Comunei Plăieșii de Jos, Școala Generală Dr. Lukács Mihály  (Plăieșii de Jos), Școala Generală Tuzson János (Casinul Nou).
Parteneri media: Erdély.Ma, Redacția Maghiară a Televiziunii Române.