Ardea marea în dimineața aceea, așa cum ardeau și ochii tăi aprinși de flacăra iubirii. Priveam încremenită cum dansau limbile de foc pe suprafața apei de un albastru ireal . Doamne, câtă frumusețe în fața ochilor mei! Ochii tăi...ochii tăi înflăcărați nu era nevoie să-i privesc. Îi simțeam în ceafă, le simțeam căldura și simțeam și eu cum mă topesc ca o lumânare , în strânsoarea brațelor tale, mistuită de focul pasiunii
   Îți amintești, iubite? Era prima noastră dimineață la mare. De fapt, era prima mea dimineață la mare, căci pentru tine marea, însemna ,,acasă”. Cât de mult te-am invidiat atunci, când am făcut cunoștință și te-ai recomandat  zâmbind:
-Poseidon!....după care ai adăugat ușor ironic.....
-Zeul Mării!Dar....văzâd cât de surprinsă am fost , încât am deschis gura a mirare instantaneu mi-ai spus:
-Am glumit....desigur, nu sunt Poseidon, sunt Ovidiu, tot de la mare, asta e adevărat! Mai precis, din Constanța. Eu nu o văzusem niciodată  și te-am întrebat:
- E frumoasă...marea? iar tu mi-ai răspuns:


 -Fiecare vede frumusețea prin ochii lui!. Vino cu mine la sfârșit de săptămână!
 Și în clipa aceea, m-am îndrăgostit! Încă nu de mare, de tine. După cum mi-ai mărturisit mai târziu și pentru tine a fost dragoste la prima vedere. Prima și ultima dragoste!
   Dragoste am făcut și în dimineața aceea. Pe nisipul sărutat de spuma valurilor și încins de trupurile noastre incandescente, ne-am pecetluit iubirea. Marea noastră iubire! N-am uitat, și nici nu voi putea uita niciodată ,,acea dimineață”. A fost începutul unei noi vieți plină de dragoste și pasiune, plină de....mare.
   Îți amintești, iubite? Ți-am spus atunci, când ne-am răcorit trupurile în apa mării:
-Ce bine e ...acasă! Sunt fascinată! Frumusețea mării mi-a depășit imaginația. Iar tu mi-ai răspuns:
-O să ai tot timpul din lume să o privești, iubita mea!.....
Am  făcut atunci un legământ, mai ții minte? Să nu privim niciodată spre mare separat! Să o privim amândoi deodată. Dar după un timp,m-ai trădat! Tu ai dorit să o poți vedea și de acolo, de sus dintre stele! E la fel de frumoasă?....Nu îmi răspunde, te rog, lasă-mă să ajung la tine să aflu răspunsul!  
Fiecare vede frumusețea prin ochii lui!