O scrisoare în care Albert Einstein a scris detalii despre una dintre cele mai revoluţionare teorii ale sale a fost vândută în cadrul unei licitaţii din Ierusalim pentru mai bine de 100.000 de dolari.
Scrisoarea a fost trimisă în 1928 de către Albert Einstein din Berlin către un matematician pentru formalizarea ''Celei de-a treia etape a Teoriei Realtivităţii''. Conform Phys, documentul a fost achiziţionat de un cumpărător anonim pentru suma de 103.700 de dolari.
Deşi suma este uriaşă, aceasta nu a reuşit să o întreacă pe cea de 1,59 de milioane de dolari plătită pentru scrisoarea în care Einstein discută despre secretul fericirii. Printre obiecte vândute recent s-au aflat şi fotografii ale câştigătorului Premiului Nobel pentru fizică din 1921.Conform directorului casei de licitaţii Winner din Ierusalim, comoara dezvăluie ''caracterul complex al marelui savant''.

http://www.descopera.ro/dnews/17052930-o-scrisoare-a-lui-albert-einstein-a-fost-vanduta-in-cadrul-unei-licitatii-pentru-o-suma-uriasa