Revista „Paradigme universitare băimărene” este o publicație anuală a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad Filiala Baia Mare, cu specific de magazin științific și editând numere tematice, girate – în calitate de editor invitat – de câte o personalitate științifică de nivel internațional din domeniul tematic dat.   

Redactorul șef al publicației este domnul prof. univ. dr. Nicolae Iuga, iar în cuprinsul acesteia sunt reunite studii și articole științifice aparținând aproape în exclusivitate cadrelor didactice din Filiala Baia Mare ale cunoscutei universități arădene.

Pentru nr. 3 al „Paradigmelor”, tema este „Geopolitică și geostrategie” și editorul invitat este prof. dr. Iacob Altman de la Universitatea Sorbona I din Paris. În acest număr semnează cadre didactice universitare care predau la Filiala băimăreană a Universității, precum: Viorel Pop, Nicolae Iuga, Constantin Buchet, Dan Ioan Bogdan, Ilie Gherheș, Paul-Răzvan Șerban, Magnolia Tilca, Melinda Breban, Tănase-Ion Filip, Daniela Duma, Mihaela Șteț. Acest număr are 134 pagini și este ilustrat cu reproduceri după lucrări (sculptură, pictură și desene) de Mihai Olos.