Ediţia a 42-a a Tabărei de creaţie a scriitorilor români din Voivodina supranumită Colonia Literară,

reuniune apreciată în special pentru cauza nobilei contribuţii aduse la stimularea creaţiei şi demistificarea ei în faţa marelui public, va debuta pe 12 noiembrie la ora 18:00 la Centrul de Cultură din oraşul Vârşeţ. Anul acesta organizatorii au făcut această ediție itinerantă prin mai multe oraşe şi sate populate de românii din Voivodina – Republica Serbia.

Inaugurarea festivă a lucrărilor "Coloniei Literare" va avea loc joi, 12 noiembrie 2015 la ora 18.00 la Centrul de Cultură din oraşul Vârşeţ, focar de cultură al românilor din Provincia Autonomă Voivodina – Republica Serbia.

Lucrările "Coloniei Literare" continuă vineri, 13 noiembrie 2015 cu o masă rotundă pe tema "Condiţia scriitorului român din Serbia astăzi" şi o întâlnire de suflet cu publicul din Alibunar şi Petrovasăla la un recital muzical şi o masă comună care se organizează cu începere la ora 13.00 la Restaurantul "Plava dama" de la Fântâna Fetei – Nisipurile Deliblăţii.

Întâlnirea creatorilor care de patru decenii este organizată tradiţional de Societatea de Limba Română din Voivodina–Republica Serbia şi anul acesta întruneşte creatori şi editori, traducători, critici literari, oameni de cultură şi artă, iubitori ai literaturii şi culturii române, oaspeţi, creatori şi oameni de cultură din Ţara-Mamă.

Ediţia de anul acesta a Taberei de creaţie a scriitorilor români din Voivodina are loc sub auspiciile Guvernului Voivodinei şi al Adunării comunei Vârşeţ, transmite Lucian Marina pentru Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19674:ediia-a-42-a-a-tabrei-de-creaie-a-scriitorilor-romani-din-voivodina-gata-de-start&catid=49:cultura--culte&Itemid=74