Editura Globart Universum din Montreal anunță :
In curând va fi publicata cartea de ''poezii din sufletul meu pentru sufletele voastre ''cu titlul
CU SUFLETUL ÎN PALMĂ a autoarei Mihaela CD.
.Despre volumul CU SUFLETUL ÎN PALMĂ editura Globart Universum -2023
• Johnny Ciatlos Deak cronica Cuvântul editorului în vol CU SUFLETUL ÎN PALMĂ 2023
• Trandafir Simpetru,-Cuvântul... bob de lumină! -Cuvânt înainte-2023
• Al.Florin Țene–În poezia Mihaelei CD sinceritatea deschide tainele inimii„-Prefață-2023
• Prof Aurelia Rînjea -POEM CU RĂDĂCINILE ÎN CER -Postfata 2023
• Gabriela Raucă-"Cu sufletul în palmă",un spectacol al iubirii de oameni-Impresii-2023
Iata câteva opinii ale celor care girează literar volumul CU SUFLETUL ÎN PALMĂ :
''Cu fiecare nouǎ carte pe care o publicǎ autoare Mihaela CD ne oferǎ un prilej de bucurie,ne surprinde cu un suflu nou, cu o nouǎ cromaticǎ a imaginilor, cu scrieri/versuri de o intensitate a trǎirilor fǎrǎ precedent.
Așa cum am mai spus cu alte ocazii autoarea Mihaela CD nu concurează decât cu ea însăși, încercând și reușind sǎ se depășească, sǎ se reinventeze și sǎ se redescopere cu fiecare nouǎ carte pe care o publicǎ, iar acest lucru este evident și în prezentul volum de poezii pentru suflet intitulat ''CU SUFLETUL ÎN PALMǍ''.
Aceastǎ carte este pentru scriitoarea Mihaela CD ce-a de-a 16-a carte de autor publicatǎ și reprezintǎ în fapt al unsprezece-lea volum de poezii publicat având ṣi trei cǎrti de aforisme reflecții și enunțuri motivaționale publicate și două cărți de prozǎ scurtǎ,articole,eseuri și cronici literare.
Chiar dacǎ autoarea Mihaela CD a dovedit în nenumǎrate rânduri cǎ este un talentat jurnalist,cronicar și prozator,ea se reîntoarce întotdeauna cu drag la poezie pentru cǎ așa cum insǎși poeta a declarat poezia îi este ''Binecuvântare și chin'' dar şi un mod de a respira și a trǎi prin vers.''
Johnny Ciatloş-Deak
senior editor Globart Universum Publishing House Montreal
membru al Uniunii Jurnariliştilor Independenți din România
***
''MIHAELA CD acum dăruiește din ceea ce ea însăși este! Cum spunea Părintele Arsenie Boca: „Când dai, la început dai din ceea ce ai. Apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești!” Ea dăruiește din ceea ce ea însăși este, din esența ființei sale, șlefuind și trezind inimi, la ceasurile de taină ale poeziei, la ceasurile de adâncime și de veghe ale ființei sale, într-o înluminare ziditoare, într-un frumos colind plin de daruri!
Poeta își așează sufletul în palmele celor cărora le dăruiește poezia.
Cartea este o pledoarie pentru iubirea adevărată, pentru viața trăită demn, pentru înțelegerea sensului ei și a misiunii pe care o avem trăind pe această planetă. Este pe ansamblu un frumos și generos Poem cu rădăcinile în cer!
Volumul reprezintă un periplu prin sufletul autoarei, într-un preaplin care se revarsă spre noi, cu prietenie și cu bucurie. O bucurie care nu este deplină, decât dacă este și împărtășită! O pledoarie pentru iubirea fundamentală, prin care intrăm în viața celuilalt cu sufletul, privind divinul din el, ca o interfață dintre noi și Dumnezeu. O declarație de iubire adusă vieții, văzută ca o poveste pe care o trăim aici, pe această planetă, învățând și dăruind lecția iubirii, cea pentru care Dumnezeu ne-a creat.
O poezie proaspătă, ademenitoare și revigorantă, puternică prin stil și cuvânt, o lucrare puternic ancorată în tot ce-i românesc. O poezie în care poeta se adună din armoniile celeste, pentru a se metamorfoza în poezia pe care ne-o dăruiește.
Între coperte o descoperim pe autoare cu căutările ei, cu zbaterile ei. Prin scris, își manifestă poate cel mai bine trăirile și se dăruiește (dar și prin culoare).
Cartea aceasta este o confesiune, o mărturisire, o zidire, o cheie spre inima omului, spre comorile lui lăuntrice.
O poezie limpede, efervescentă, confesivă și distilată din trăirile poetei, redate nouă spre a ne bucura sufletul și inima, mesajul ei ajungând repede acolo unde trebuie, în inimile cititorilor. Prin cuvintele sale, poeta face să se întrepătrundă, cerul cu pământul, lumina cu întunericul, visul cu realul, într-un prezent activ, încărcat de înţelesuri sublime.
Pentru că Poezia este limbajul universal al inimii, poeta ridică din cuvinte o scară către Dumnezeu, către grădina lui eternă, către iubirea care dăinuie.
Mulțumim scriitoarei MIHAELA CD pentru acest minunat dar de suflet, o felicităm, dorim cărții drum bun spre inimile cititorilor și așteptăm cu bucurie și interes următoarele apariții editoriale! Pot spune chiar că sunt nerăbdătoare să văd ce tematică va aborda în următoarea sa carte!''
Prof. Aurelia Rînjea
Membru al Uniunii Scriitorilor de Limba Română și al World Poets Association, România
***
''Poemele din acest volum sunt poezii de viziune, de grandioase solemnități ca ale lui Saint-John Perse, în viziune, nu în construcția textului. Poeta noastră se pătrunde de înrâuriri ce sunt inerente și dezvoltă în această bază acele trăsături ce îi aparțin printr-o concluzie de natură introspectivă care denotă putere de a se defini într-un chip fidel și semnificativ.Poezia Mihaelei CD are o muzicalitate deosebită ce ne convinge că este stăpână pe măiestria versului clasic, cu rimă, ritm și melodie interioară.
Lirica barocă din acest volum este transparentă, poeta pășește pe cărări răzbătute în pas fugos aerian, ce ascunde un son adânc de perspectivă:“Voi desena prin rânduri line /Binețe ce-o presari în gând /Și-ntr-un portret cu linii fine /Exclude-om ura rând pe rând /Acum e vremea de-ncercare /Să încercăm mai buni a fi /Tristețe, ură, supărare /Uita-vom tot pentru-a iubi! “(Vremea de-ncercare ).
Există în poezia Mihaelei CD o adâncime a perspectivelor ontologice, exemplificând spiritualismul și iubirea de aproapele dânsei, existând o strânsă omogenitate între ceea ce este creat și trăit, încât poeta întruchipează o dramǎ universală din propriile-i trăiri cu răsunet înduioșător și filosofic, implicat în cazul particular și în sentimente incomunicabile. Poeta e creator de atmosferă originală, eufonică, abisală în acea versificație clasică. Mihaela CD este o poetă talentată, poate cea mai mare din diaspora românească, fiind poeta care a biruit, cu poemele și vasta ei opera literară, trecerea timpului și”Uita-vom tot pentru-a iubi!”(Vremea de-ncercare .)
Al.Florin Țene
Președintele national al Ligii Scriitorilor Români
Membru al Academiei Americană Română de cultură și știință